Selam kızlar. Hamileliği boyunca bende bu programı sessiz sessiz takip edenlerdenim. Gelelim doğum hikayeme. En son bu forumda sancımı çekiyorum diye tartışma yarattığım gün emin olamamıştım ama meğersem doğum sancılarım başlamış. O gece yatağıma yatar yatmaz başladı sancım çok canım yanıyordu ama dakika tutup araştırma yapmayıda ihmal etmiyordum. Sabah saat 5 e kadar gittikçe şiddetlendi dayanamayıp eşimi uyandırdım ve hastaneye gittik gece ebesi seninki yalancı sancıdır gel açıklığına bakim dedi o ana kadar kafamda normal doğum yapmayı planlamıştım. Alttan açıklığa baktığında çok canımı yaktı ben zaten oldu bitti ordan muayene olamayan biriydim açıklığım hiç yoktu. Ama çok sancı çekiyor kıvranıyordum eve döndük biraz uyuyayım geçer belki diye düşükdüğüm sancılar daha da şiddetini arttırdı kendi doktoruma gittim doğumun başlıyor dedi açılmana bakim dedi tam bakacağı sırada sabahki ebenin çok sertçe davranışı yüzünden kendi doktoruma rahat olamadım kendimi kastım ve o da bu gidişle normal doğum nasıl yapacaksın dedi normali çok istedim bekledim sancılarım arttı nişanım geldi bebek kanala inmemiş nst sinde bi sıkıntı vardı tam 3 kez üst üste çekildi sonuç aynıydı çizgiler dümdüz çıkıyordu ben daha fazla dayanamayıp sezeryan kararı verdim ve beni hemen sezeryana aldılar. Genel anestezi tercih ettim diğerinin yan etkileri olurda beni bulur o kadar şanslıyım işte🤪 herneyse beni ameliyata hazırladılar ama içimde zerre korku yok. Güle oynaya girdim ameliyathaneye. Ekip çok komikti. Birazdan tamamen bayılacaksın hazırmısın dedi anestezi doktoru bende hadi canım hiç zannetmiyorum dedim küt gitmişim uyandığımda işlem bitmiş beni ameliyathane sedyesinden başka bir sedyeye koyarlarken çok canım yandı odaya gelene kadar canım yanıyor ağrı kesici yapın diye diye gelmişim. Genel anestezinin bi kötü yanı var hemen şap diye ayılamıyorsun etrafındaki sesleri gayet net duyup hatırlıyorsun ama kendini uyuyormuş gibi hissediyorsun bi nevi leyla gibi 😂 kendime tamamen geldiğimde kafamı bi çevirdim meleğim yanımda. Öylede böylede doğuracaktım doğurdum :) sizlere tavsiyem normal yada sezeryan diye diretmeyin gerçekten ne durumlarla karşılaşırsınız da planlarınız istediğiniz gibi gitmez. Sezeryan doğumun evet sonrası oldukça acılı ağrılı ama iş sizde bitiyor kafada çok çabuk toparlanmak aslında sizin elinizde
ağrılarınıza ağrı kesici veriyorlsr oldukça kuvvetli buda sizi oldukça rahatlatıyor
tuvaletinizi yaparken ve ilk yürümede canınız oldukça yanıyor. Ama öyle ahım şahım değil.
Unutmayın bizler güçlü kadınlarız her doğumun zorluğu var ya öncesindr ya sonrasında önemli olan sizin ve bebeğiniz için hangi doğumun daha mantıklı ve hayırlı olduğudur. Prensesim 26 günlük oldu. Onunlayken anca bu kadar yazabildim. Rabbim bebek isteyen herkese bu duyguyu sevgiyi tadı tattırsın. Allaha emanet olun. ✋🏻