Obsesyona dönmüş sizdeki tokzoplazma endişesi. Elbette tedbiri elden bırakmayacağız ancak biz insanoğlunun sınırlı iradesi vardır ve her şeyi kontrol etmemiz mümkün değil. Bedenimizde bizim irademiz olmaksızın büyüyen ve vakti gelince dünyaya gelen bir insandan bahsediyoruz. Onu besliyor gibi görünsek de o canlıyı oraya yerleştiren de besleyen büyüten de Rabbimiz. Nasıl yoktan var ettiyse, koruyup kollayacak olan da yine O. Ve en önemlisi, teslimiyet tam olmayınca, hamilelik esnasında ve doğum sonrasında annelik çok zorlayıcı olur. Annelik zaten sürekli bir endişe hali ancak elimizdeki sınırlı iradeyle ne kadar koruyabiliriz ki onları?
Dediğim gibi tedbir alacaksın ancak çokça dua edecek ve bebeğini asıl koruyanın Rabbin olduğu ve korktuğun her şeyden koruyup gözeteceğine, gönlünü, aklını duanın kabulüne mutmain etmen lazım.
Uygulayabileceğin manevi reçeteleri sıralıyorum;
1 Ayet-ül Kürsi, 1 Fatiha, 3 İhlas, 3 Felak, 3 Nas Surelerinin tümünü avuçlar açık oku. Sonrasında avuçlarına üfle. Ellerinle başını, önünü arkanı, sağını solunu, önünü arkanı ve karnını sıvazla.. Rabbim doğmamış yavrumu ben sana emanet ettim, sen tüm emanetlerin sahibi ve koruyucususun, evladım sana emanet, bildiğim bilmediğim her türlü bela musibet afet hastalık ve şerden sen koru ya Rabbi diyerek dua et. Bunlar senin üzerinde gün boyu manevi zırh gibi seni ve miniğini koruyacak Allahın izniyle.
Selâmetle 🌸