Daphne Doğrudur, hem anne için riskli hem bebek için. Eskiden büyüklerimiz nasıl doğuruyorlarmış diyorlar, o büyükler tarlada gün boyu çalışıyorlarmış, evde çamaşır bulaşık her iş kadının eline bakıyormuş. Tüm gün hareket halinde olan bir kadın için doğum elbette kolay olur. Öte yandan, doğuruyorlardır doğurmasına ama 4-5 kiloluk bebekten sonra aşağısı ne hale geliyordur Allah kerim. Çoğu kadın bunu itiraf etmek istemiyor ancak normal doğurduğu için çok büyük pişmanlıklar yaşayan hatrı sayılır bir grup daha var. Çok yakın bir arkadaşım, “Aklın varsa normal doğurma” demişti. Çevrenin baskısı malum, bu arkadaşım da illâ normal doğuracağım diye doktorun sezaryen önerisini yok sayıyor, 20 den fazla iç dış epizyosu olmuş. Bir ay ağladım oturamadım tuvalete giderken dedi. Başkalarından da iri bebek sonrası vajinada genişleme olduğunu ve cinsel hayatı olumsuz etkilediğini de duymuştum. Velhâsılı kelam, çok da şaapmamak lazım, sağlıkla kavuşalım da sezaryen yahut normal, doğumun yöntemine çok takılmıyorum 🤓