Beyzaharun Kızlar oksapar iğneyi kendiniz nasıl yapıyosunuz , ben bir türlü cesaret edip kendim yapamıyorum , normalde hep eşim yapıyor onunda baZen işi oluyor saatın geçmesini istemiyorum, yapanlar yardım etsin 😭
Ileyda_12 Beyzaharun hiç kasma kendini canım bende kendim yapıyorum bende cesaret edemiyodum göbeğinden 4 parmak ölç ordan azıcık etini sıkıştır ıgneyi yavaşça şok iğne çok acitmiyo zaten kendinide kasma birden vurma sakin yavaş yavaş yap
_zehra_ Beyzaharun gobegimden denedim çok acıdı çektim iğneyi attım. Sağ bacağıma denedim daha iğne yi sokarken acıdı, sol bacağıma denedim çok şükür acımayan yeri buldum 😁1 hafta önce başladım hep sol bacağa yapıyorum. Dizden 5 parmak yukarı ve ortaya iğneyi dik şekilde sokup yavaşça sıkıyorum. Bazen yanma oluyo , bazen olmuyo. Birde iğneyi yapmadan önce dik tutup vurun hava varsa yukarı cikiyo onu sıkıp bosaltin yoksa hava verince acı oluyo
Melka Beyzaharun ben de kendine iğne batıramayanlardandım. Girmiyordu iğne.. ayna karşısında dene. Göbek deliğinden 4parmak sağa veya sola. Bir gün sağ bir gün sol olarak yapmalısın
Oley Beyzaharun 8 aydır kendim yapıyorum. Normalde cesaret edemezdim fakat tüp bebek tedavisinde saatinde yapilmasi gereken çatlatma iğnem vardi hemşire arayip şimdi hemen göbeğinizden yapin diyince ağlaya ağlaya yapmıştım. O gün bugündür de oksaparı yapıyorum mecbur kalininca yapiliyormuş. Şimdi göbegimde yer kalmadi artik kola geçtim onuda mecbur eşime yaptiriyorum. Kolay değil ama bir cesaret yapmaya çalış herzaman birileri olamayabiliyor. Bir süre sonra gerçekten alışıyorsun.
Beyzaharun Ileyda_12 denedim basaramadım ya asırı korkuyorum sen tam olarak göbeğinin neresine yapıyorsun
Ileyda_12 Beyzaharun 4 parmağımı koyuyorum göbek deliğimin yanına serçe parmağım nereye denk geliyorsa orda biraz etimi sıkıştıriyorum kendimi hiç kasmıyorum ıgneyi sokuyorum yavaş yavaş vuruyorum
Ileyda_12 Beyzaharun kasma kendini korkma sakin bi anda topla cesaretini ve saatini geciktirme sakin çok geçmiş olsun arkadasim
Beyzaharun _zehra_ bende karnıma denedim inanlmaz acıdı bacak sanki daha da çok acırmış gibi geliyor ben hep koldan yaptırıyorum onuda eşim yapıyor ama kollar mosmor oldu alışmam lazım 😭
Saraalp Beyzaharun iğne yapmadan 5 dk önce ve sonra buz tutmayı deneyin, çok faydasını gördüm , iğneden sonra yarım saat yerinizden kalkmayın ( göbek için geçerli ) iğneyi 90 derecelik açıyla tutun , 10 sn de yapmaya çalışın ne kadar yavaş yaparsanız o kadar az acıyor
Saraalp Beyzaharun ödem olan yere yapmamaya çalışın , dönüşümlü olarak sağ sol göbek ve kol şeklinde yaparsanız daha iyi olur , çünkü yol uzun ve yorucu ama sonucu güzel olacak Allah ın izniyle
Beyzaharun Melka aynen kendime kıyamıyorum canım kendim 😂 ama yapmak zorundayız alışmalıyım bugun denedim ayna karşısındada basaramadım değdirir gibi oldum içim ciz etti bıraktım gene kocama vurdurdum😭
Dogangunesim 30 haftalık olduk biz ve hala eşim vuruyor iğneyi mecbur kalsam da vuramıyorum ben.hem onunda görmesi bu sürece dahil olmasını istiyorum görsün neler çektiğimi diye.Ben bacağımdan hiç vurdurmadım ilk 4 ay karnım şimdi kollardayım.Allah yardımcımız olsun 🙏🙏
Bus2020 Bende yaoamam diyoedum ilk 4 gun hastaneye gittim 4. Gun saglik ocaginda benim hemsirem yoktu oradaki hemsirede biraz terslik yapti eve gelince esime ben yapicam dedim o gun bugundur vuruyorum karindan vuruyorum bende eczacim kol bacak yerine karin daha az acir dedi henuz kol bacak denemedim dr um karin daha etkili olur demisti ama ilerleyen haftalar nasil olur bilmiyorum biraz ceseret 1. Olunca digerleri de geliyor pesinden😊