Öncelikle hepinize sağlıklı gebelikler kolay doğumlar diliyorum.. rabbim isteyen herkese bu duyguyu nasip eder inşallah..
6 ay denemeden sonra hamile kaldım. Başlarda çok mide bulantım oldu hiçbirşey yiyemedim.. sonra siğil çıktı genital bölgemde. Araştırma hastanesinde tecrübeli doktorlar tarafından ilaçla yakıldı. Çok şükür bitmişti dedim. Bir gece ansızın sağ tarafıma giren ağrıyla bir hal oldum çok kötüydüm. Eşimle acile gittik serumlar felan derken yatış verdiler. 22 haftalık hamileydim. Böbreklerimde büyüme vardı. Sonra ilaçlarla geçirmeye çalıştılar geçti taburcu oldum. Herşey güzel gidiyor derken 2 gün sonra ağlatacak derecede ağrım başladı hemen acike gittik. Böbrek büyümem son evresindeymiş. İşlevini yitiriyormuş ve o ağrılar rahimde açılma yapmış. Sabahına ameliyat verdiler stent takıldım. Çok şükür rahatlamıştım.. Anlayacağınız hamileliğim biraz zor geçti.. gelelim doğum hikayeme..
38+6 haftalık oldum. Normal istiyordum fakat bebeğim gelmiyordu. Doktorda çatı muayenmden sonra normal yapsan da çok dikişin olur zayıfsın sezaryen ol toparlanırsın hemde stentini alırız dedi. Kafama daha çok yattı.
eşimle bir gün önceden evi güzelce sildik süpürdük.
eşyalarımızı hazırladık sabahına hastanedeydim.
yatışım yapıldı. Üstüm giyinildi ve ameliyathaneye alındım. Merak edenler için gözlerimde lens var ve çıkartmadım spinal oldum herangi bi sıkıntıda olmadı.
Hemşire yastık verdi sarıl buna dedi sarıldım ve burada yazanlar oluyordu damar yolu belden iğneden daha çok acıtıyor diye. Gerçektende öyle damar yolum daha çok acıdı. Bacaklarıma bi karıncalanma geldi ve uyuştum.
Bir ara nefesim daraldı hemen söyledim hava taktılar kendime geldim. En ufak bir şikayetinizi hemen söyleyin ameliyatta müdahale ediyorlar.
Doktorum şuan batikon sürüyorum dedi bende inanmadım eğer burdaki doğum hikayelerini okumasaydım kesinlikle ne yaptığını anlayamazdım..
10 dan geriye saydım ve bebeğim çıktı.. bal oğlum 2800 49 cm doğmuştu..
makyaj yapmıştım makyajım birazcık aktı ağladım çünkü doğal olarak..🤷🏼♀️
Sonra bebeğimi götürdüler benimde stentimi alıp odaya çıkarttılar ilk başta hiç ağrı hissetmedim. Uyuşukluk geçince aşırı şekilde adet sancısı gibi ağrım oldu hemen iğneler serumlar geçti. Şuan hafif bir sızlama var o da normal sonuçta dikişliyiz. Eğer böyle devam edersem ağrım olmazsa iyikide sezaryen doğum yaptım diyeceğim..
sütümde geldi çok şükür öyle oluk oluk değil ama bebeğime yetecek kadar.. kayısı üzüm incir kompostosu yaptırdım. İyi geldi gazım felanda çıktı.
merak edilenleri aşağıda yazıyorum sezaryen doğum yapacaklara öneri olsun..
- Ameliyatta çekiştirmeleri hissediyorsun ama öyle korkunç değil sanki beşikte yatıyorsunuz ve biri sizi sallıyor gibi hatta doktora masaj gibi geliyor dediğimi hatırlıyorum..
- ilk yürüyüş öyle korktuğum kadar olmadı çok şükür canım öyle yanmadı normal şekilde ağır adımlarla kısa mesafe yürüdüm.
- göğüsüm büyümedi sütüm yok demeyin sakın. Benim göğüsümde fazla büyümedi ama sütüm geldi çok şükür.
- sonda zaten hissetmiyorsunuz uyuşukken takılıyor sadece çıkartınca yanma oluyor doğal olarak
- arkadaşlar söylemişti ameliyat sırasında ve sonrasında kafanı fazla oynatma baş ağrın olur dediklerini dinledim doktorumda doğru dedi. Onun için 5 gün boyunca sütlü kahve tüketeceğim. Baş bel boyun ağrısı olmasın diye ve bol bol sıvı.
- Şimdi meleğimi saatte bir emziriyorum birbirimize uyum sağlamaya çalışıyoruz...
- merak edecekleriniz varsa cevaplarım..