gulsenkonakli Cigdemmcey karın bir anda taş gibi oluyor, geriliyor ve dokunsanız dahi yumuşamıyor o an bebek hareket de etmiyor, kasılma bitince bebek çok hareketleniyor.. ağrılı da ağrısız da olabilir.
NurBulut96 Cigdemmcey ben de bir ekleme yapayım, arkadaşların dediği gibi sertleşme toplanma esnasındaki durum kasılmaymış ve sancıymış, bende çok sık oluyordu Allah Allah dedim nst ye gireceğim bir gün dedim ki nst esnasında eğer toplanma olursa karnımda cihaza bakacağım bakalım sancı olarak görünecek mi? Sağolsun oğluşum 20 dk lık nst esnasında 3 kez bu toplanmayı yaptı ve 3 ünde de cihazdaki sancı 50 küsürlere çıktı :) 10 saniye kadar sürüyor o zaman anladım yalancı sancı olduklarını :)
duyguyilmaz Hemen anlatayim. Karnin komple sertlesir ya da bir tarafta bebis toplanir gibi olur karnin yamuk olur. Avcunu acip karnina koy yuvarlak sekilde hissedersin. Hafif de nefesin kesilir gibi olur.
fadimdurmus gulsenkonakli böyle hiç bacak aramızda gibi elektrik şok gibi girip girip çıkması oldu mu bu kasılma deil dimi
gulsenkonakli Cigdemmcey bol bol su için 4 litre filan, haftanız erkense doktorunuza bildirin muhakkak , saatte 4 ve fazlası, günde 10 ve fazlası , kaçıncı haftada olursamız olun bu rakamlar tehlikeli doktorunuza bildirin😊🙏🏻
Elifimsi duyguyilmaz benimde 26dan beri var ve daha 29 haftalikk korkuyorum birsey olurmu diye erken dogum riski yuzunden 2 kez yattim hastaneye :(
Ozlem35 Şimdi.doktoruma sordum bende 34+4 um.Bebek.sag tarafımda toplanıyor sertleşiyor normal mi diye,gayet normal dedi bu şekilde olması.Bende ağrı olmuyor.Panik yapmıştım ama şimdi.rahatladim 😊
Cigdemmcey Ozlem35 bende bi korktum yarın randevum var onada sorucamda 2 gündür kafayı yicektim 😂 34 üm bende
Hande3636 Ozlem35 düzenini de sordu mu kasılma hafife alınacak bir durum değil şu an yerimden kalkamıyorum😬 32. Haftada doğumum başlamış kasılmadan dolayı sancıyla hasteneye gittim nst çekildi bebeğe ciğer geliştirici vurdular. Evde ilaç tedavisi görüyorum ve hastaneye gidene kadar çektiğim sancının doğum sancısı olduğunu İnanın anlamadım
Ozlem35 Hande3636 yok düzenini sormadı gayet normal dedi. Evin içinde yürüyüş yaptım biraz sonra 1 kase yoğurt yedim,ayaklarımı diktim yastık koydum masterchef e bakıyorum 🙈😂 Zaman gecsede hayırlısı ile gelse bebisler.Son ay hiç geçmiyor yahu
Hzr_7714 Benimde bir karnim geriliyor az oncede sol tarafimda sertlik vardi ben kafasi sandim 23+4 haftaligiz. Erken dogum riskim de var nstye girmistim.gecen hafta bisey cikmamisti acaba suan kasilmami yasiyorum diye dusundum🤔😨
Hande3636 Ozlem35 ya sorma artık gün saydığımız için geçmiyor inşallah zamanında gelirler sen dikkat et yine canım kasılman devam ederse adet sancılarında olursa muayeneye git nst çektir
Uzun_54 Kızlar merhaba bende de oluyor arada fakat ben henüz 16. Haftamdayım erken değil mi kasılma olması için birde mesela %80 sırt üstü yatınca oluyor sürekli değil ama arada oluyor kötü birşey demek mi acaba
Ozlem35 Uzun_54 Yapılan araştırmalara göre, hamileliklerinin ilerleyen aylarında annelerin sırtüstü yatması düşük riskini arttırıyor. Anne sırtüstü yattığında bebeğe baskı uygulayarak bebeğin oksijen tüketimini azaltıyor.Insan vücudunda sırt kısmından çünkü 2 tane ana damar geçiyormuş ve sırt üstü yattığında bebeğe oksijen gitmesini engelliyormuş.O yüzden sırt üstü yatmamaya özen göster canım.Yan yatmaya çalış genelde sol taraf ilk tercih derler doktorlar.