Merhaba hanımlar buraya bu hikayeyi yazmak bile mucize benim için biraz uzun olacak ama hem uzun zaman bebek bekleyenlere hemde doğum hikayesi okumak isteyenlere yazmak istedim
Herşeyi en baştan yazacagim o yüzden
Evlendikten sonra 5 ay bebek dusunm dik sonra eşimin isteğiyle denemelere başladık tam birinci senemizde düşük yaptım.
Dr a o zaman gitmeye başladık
Dr ultrasonla baktı ve düşük gerçekleşmiş dedi
Tabii biz acemiyiz aratır falan demedik oda arastirmadi sonra başka Dr a geçtik oda eşimin spermlerine baktı.
Spermlerde hareket yoktu nerdeyse 1 sene kadar spermler düzelsin diye bekledik bu arada da bende de kan pıhtılaşması çıkmıştı daha sonra aşılama denemek istedik malesef tutmamisti eşim vakosel ameliyatı oldu 6 ay kadar da onun için bekledik derken zaman hızla geçiyordu
Sonra yine Dr değiştirdik o Dr benim tüplerime bakmak istedi ve sonuç kapalı tüpler ile hidrosalpinks(tüplerde sıvı birikmesi)
Şok olduk tabii tüp bebeğe karar verdik artık
Ve kimyasal gebelik geçirdim o ara
Sonra tüp bebeğe başladık herşey güzel ilerledi araya birde histeroskopi ameliyati ekledik falan tüp bebek yapıldı ama tutmadı malesef
Ben tüplerimi aldırmak istedim Dr um almam dedi .
Biz yine Dr degistirdik o Dr bende almam bir kez daha tüp deneyelim dedi bana kalsa normal yolla bile olur dedi
Eşim ve Dr un ısrarıyla 2.tüp bebeğe karar verdik
Dondurulmuş embriyo transferi oldu ve şükür tuttu 🤗
Biz hala inanamiyorduk eşimle mitluktan havaya uçmakla,korku heyecan arasında gidip geliyorduk 4 yıllık bekleyiş bir anda son vermişti.
İlk kan testi,ilk ultrsaon muayenesi derken kalp atisina gittiğimizde ikiz gebelik olduğu ve tek yapılan transferke tek yumurta ikizlerime hamileydim Rabbim bir değil iki mucize göndermişti elhamdülillah 🙏
Biz saskinlik içinde çıktık hastaneden
Herşey çok şükür güzel ilerledi bulantili inisli,çıkışlı bir hamilelik geçirdim hep ayakta idim hamile iken esrigemeden geçti hamileliğim
Ta ki 28. Haftaya kadar ağrıyla hastaneye gittiğimde açılmamış basladigini ve artık yatmam gerektiğini söyledi
İlaçlarla ve dinlenmeyle 36. Haftaya kadar gelmiştik minik kuzularimla ve doğum zamanıydı tabii.😍
En heyecanlı yere geldiiik 😍
Çok korkuyordum nasıl olacak,neler olacak derken,spinal ile sezaryen olmak istediğimi söyledim anestezi Dr una ve onayladi.
15.11.19 cuma gününe gün aldık ve hastaneye gittik
Herşey çok güzel biz heyecanlı kuzularima kavusacaktim hep ağlamaklı bir ruh hali icindeydim.
Hemşire geldi damar yolu açıldı önlüğünü giydim
12:15 hazir misin birazdan seni akmaya gelecekler dediler korkudan ve heyecandan bayilacaktim nerdeyse,
Geldiler ve herkesle gozgizr geldikten sonra beni götürdüler eşim ve annemlere sizin gelm bize gerek yok demişler
Ben asansöre binince ağlamaya başladım birden tutamadım kendimi
Ameliyathaneye kadar ağladım falan
Sonra ameliyat masasına geçtim ayaklarımı asagi sallandirmami belden bir iğne yapacağını söyledi anestesizyen
Önümde bir hemşire ellerimi tuttu ve hiç kipirdamadan nesef almamı söyledi
İlaç sürüyorum sakin ol dedi ve iğneyi yavaş yavaş soktu acır sandım ama hiç acımadı damat yolu gibi o kadar yani ve bitti dedi
Birden ayaklarımda bir sıcaklık hemen yatırdılar beni,
Sindayibuyustuktan sonra taktılar hissetmedim
Ama daha öncede takilmisti bana hiç açılmıyor merak etmeyin.
Sonra Dr um geldi nasılsın başlayalım mı dedi
Evet dedim ama hala korkuyorum
Ben hissediyorum falan diyorum biyandan dokunmalati hidssedeceksin,sarsıntılar olacak acı olmayacak Dr kesmeden önce kontrol eder dediler ve başladı
Ben biyandan korku ve heyecanla acıyacak diye beklerken kesilmisim billee 😀
Sarsintilari,kaburgalatima bastırma olsayini hissediyordum ama acimiyordu
Sonra birinci bebek cikmaknuzere dedi Dr
Ver cılız bir ağlama sesiii
Allah'ım o nasıl bir duygu öyle 12:30 meleğim dünyaya geldi.
Hemen çocuk Dr u yanina gotrduler ve bir ses daha 2. minik mucizem de doğdu 12:31 ❤️
Dr ilk muayenesimi yaptıktan sonra getirdiler yanağıma mis kokulu biri sağımda biri solumda iki oğluş😢 nasıl aglamassin bu guzelliklere
Çok şükür kavuşmuştum kuzularima
Bebisleri yukarı çıkardılar giydirmeye esimi de kapıya çağırmışlar benden sonra babasıyla birlikte çıkmışlar yukari
Beni dikme işlemleri başladı biraz uzun sürdü yada bana öyle geldi nefesim daraldı baya bunaldım o ara
Dikme işleminden sonra benide çıkardılar yukarı hem zor nefes alıyor hemde kaburgalarim ağrıyordu çok bastirmislardi sanırım .
Oda kalabalık herkes beni bekliyordu biraz ağladım hem ağrıdan hem mutluluktan
Ağrı kesicilere iyi oldum biraz
Sonra yavaş yavaş uyuşukluk geçmeye başlıyor ara ara hemşire kanama kontrolü yapıyor karına bastırma olayı oldu biraz acılı bir işlem ama kısa sürüyor
Uyuşukluk geçtikçe bende bı adet sancisina bnzer ağrılar ortaya çıktı
Ağrı kesicilerle idare ettim şükür
3 saatvsonra yemeye içmeye izin geliyor çorba ve su vs tarzı şeyler
İsonra sondayi çıkarıp sizi giydiriyorlar ve kısa mesafe biraz yürütüyorlar
İlk kalkış evet zor ama sonra yurumek istedim devamlı açıldım yurudukce kahve içtim baş ve bel ağrısı olmasın diye 2 gün olmadı ama bugün 3. Günümüz felaket kötü baş ağrım oldu serum yapildi acilde onunla rahatladım şükür
Şuan yururaken biraz yavaş yürüyorum ama herşey yolunda sukur
İlk tuvalet gaz çıkarma büyük tuvalet falan hiç zor değil insan korkuyor ama acımıyor
Benim hikayemde böyle hanımlar
Şuan bebeklerim hastanede kövözdeler dua edin hayirlisiyla evimize getirelim 🙏