Kbr61 ilk doz 20+0 ikinci 24+0 da vuruldum. Doktorum da önerdi, sağlık ocağı da önceden bilgilendirmişti. Hamilelikte 2 doz sonrasında 3 doz daha olunca ikinci bir gebelikte tekrar vurulmama gerek kalmıyormuş. Çok mantıklı geldi hem anneyi hem bebeği enfeksiyondan koruyor kimin başına ne zaman ne geleceği belli değil yaptırmakta fayda var bence. İlk dozumda aşıyı hissetmedim bile ikinci gün kolumu kaldırdığımda sızlıyordu sadece, sonraki gün geçti. İkinci dozumda da hissetmedim. Ama ikinci dozdan sonra nedense bi ateş mide bulantıları baş zonklaması belimde ve kasıklarımda sancı ağrı oldu. Bebeğim diğer günlerin aksine o rahatsız olduğum birkaç gün, daha hareketliydi karnımda. Bu içimi rahatlatsa da hiç durmadığı için beni de yordu karnım kasıldı baya. Sıcak duşa girdim belime sıcak su tuttuk, azcık kas gevşetici krem sürdük rahatladım. Ama bi enfeksiyon geçiriyormuşum ağır bir şekilde o denk geldi sanırım üstüne. Doktor tetanoz ateş yapar ama bu kadarını yapmaz dedi.Serum verdiler ağrı kesici verdiler, enfeksiyon için antibiyotik verildi çok şükür bikaç güne toparladım. İnşallah sizin de sıkıntısız geçer.