Sirius223 canım benim 12. Haftaya kadar haberim olmadı hatta güle oynaya hamilelik yaşadım. 3. Aydan sonra küçük küçük kanamalarım oldu fakat özeldeki doktorum hiç bi şey demedi. 5. Ayda alttan bıçak yemişim gibi durmayan kanamam vardı ve acil olarak Şişli Etfal kadın Doğuma kaldırıldım bana da bebeği kurtaramayız kanama çok sezeryan yapmamız gerekir falan dediler hatta bu kanamalarda bebek beslenemiyor olabilir kaybedeceksek hemen kaybetmemiz daha iyi vs vs. Doktor ağzı ile milyon tane şey söylediler. 1 gün doğumhanede aç aç bekledim sonra servise çıkardılar bebeğimin kalp atışı devam etti şükür 😇 serviste 5 gün kaldım ve bana bundan sonra ne özele ne de bize gel kadın Doğum üzerine olan hastanelerde perinatoloji bölümü var randevu al ve oraya git dediler ona da tamam dedim. Bir süredir Zeynep kamil perinatoloji den takibim yapılıyordu. Bu arada son kanamadan sonra 1,5 ay aralıksız kanamam durmadı ama koyu kahve olduğu için içteki kanı atıyor dediler. 25. Haftada tekrar bende bi kanama oldu ama sadece peçeleye çok az geldi kırmızı şekilde kanamayı takip edeyim bişi olursa gideyim derken yaptığım takipte koyu kahverengi pis bir lekelenmem oldu. Bi akşam eşime söyledim acile gittik (benim zorumla çünkü artık kanama şu bu o kadar alıştı ki eşimde artık lekeyi çok kafasına takamadı adamcağız) alttan muayenede içten kanama var dedi doktor ve akıntı çok fazla deyip beni servise yatırdı yine bi 7 gün kaldım serviste plesanta previa totalius tanısı ile. Artık yuları çıkmaz dediler ve geçen hafta kontrolde bir baktılar plesanta yukarı çıkmış 🧿🧿🧿 şimdi kanama falan durdu şükür. Bazen bebek tekmeleri ile ve rahmin büyümesi ile çoğu kişide yukarı çıkabiliyor. Bu arada ben sürekli yattım sabah yattım akşam yattım neredeyse kalkmadım hiç bir şekilde ev işi yapmadım sağolsun eşime devrettim ya da annemler riskliyim diye yanıma geldiler onlar yaptılar. Yemek derseniz varsa yedim yoksa kahvaltılık şu bu geçiştirdik eşimle. Sonra sonra eşime ben tarif ettim o yemek yaptı sağolsun (bu arada eşimin yemek yapabiliyor oluşunu keşfettim ben yapamam falan dersi eskiden). 1 kilo bile olsa hiç bir şey kaldırmadım asla elimi sürmedim. Eğer imkanınız varsa lütfen hiç bir şey yapmayın her hangi bir büyüğünüz varsa tanınızda kalsın. Benim mesela ağrısız kanama idi hiç bir ağrım olmadan kanama oluyordu o yüzden doktor anneme asla evde tek kalmayacak kızınızın yanında kalın yoksa bi anda kanama başlarsa şoka girer bayılır bebeği kurtarmayı geçtim kızınızı kurtaramayız demişti. Bi de plesantanın yukarı çıkmaması durumunda aksi bi durum gelişir ise rahmin bi kısmını ya da tamamını alabiliriz demişlerdi. Süreci mutlaka perinatoloji bölümünde iyi bi doktordan takip ettirin ve herhangi bi hastanede doğurmayı düşünmeyin çünkü özelde ve ya diğer devlet hastanelerinde yetersiz kalabiliyorlar kadın Doğum üzerine olan ve perinatoloji bölümü hocalarının bulunduğu bi hastaneden şaşmayın. ALLAH herkese hayırlı doğumlar nasip etsin😇