Merhabalar,
Çok fazla uzatmadan konuya gireyim...
13 Kasım gecesi nişanım gelmeye başladı. Nasıl bir şey olduğunu bilmeyenler için anlatayım. Normal akıntınız gibi değil. Mukus şeklinde yani tamamen sümüksü bir yapıya sahip ve rahim ağzının yumuşayıp kayganlaşmasını sağlıyor. Benimki tamamen şeffaf renkte idi ve akıntı 1 gün boyunca artarak devam etti.
Doğumun yaklaştığını anlamıştım ama kimselere bir şey söylemedim.
14 Kasım akşamı saat 18:45 gibi bir anda suyum geldi. Daha önce sızıntı şeklinde olanları acaba suyumdan mi sızıyor diye endişeleniyordum ama suyum gelince öyle bir şey olmadığını anladım. Bir anda 1 litre kadar ılık suyun istemsiz bir şekilde bir kerede aktığını düşünün. Çok heyecan verici bir duygu...
Suyum gelince kızım geliyor kızım geliyor diye neşeyle banyoya koşar adımlarla gittim. Sıcak bir duş aldım hızlıca ve çömelme hareketleri yaptım.
Duştan çıkıp giyindikten sonra suyumun döküldüğü yerlere paspas attım. Hastane çantasındaki eksikleri tamamlayıp eşimi aradım. Eşim gelene kadar bir iki tane hurma yiyip evde yürümeye başladım.
Bu arada su gelmeye devam ediyor azar azar kontrol edemiyorsunuz. O durumda depend bez kullandım gerçekten çok işime yaradı.
Neyse 19:30 gibi hastanedeydik. Yarım saat işlemlerim yapıldı kan ve idrar aldılar. Açıklığıma baktılar o zaman ilk defa çatı muayenesi oldum hiç korkulacak bir şey değil derin nefes alıp rahat olun. 2cm dedi. İlk doğumun olduğu için açılma yavaş ilerler ve sonuçların da 2 saate çıkar o zamana kadar yürüyüş yap ve karnını güzelce doyur dedi doktorum. Ama tabi suyum geldiği için yatış yapacaklar hastaneden çıkış yapamıyorum.
Dedikleri gibi 2 saat boyunca yürüyüş yaptım, merdiven inip çıktım. Yemek yedim. Sancım geldikçe eğilip ıkındım. Nefes egzersizleri yaptım. 2 saatin dolmasına yakın sancılarım 5 dakikada bire inmişti.
Neyse doğumhaneye geçtim tekrar çatı muayenesi yaptılar 6 cm olmuştu. Sen naptın dediler şaşırdılar. Güzel gittiğimi söylediler.
Sonra yatışım yapıldı. 1 saat daha sancı çektim. 2 dakikada bire düşmüştü artık gerçekten son bir saat zordu ama dayanılmayacak gibi değildi. Saat 23:20 gibi son çatı muayenemi yaptılar 9cm olmuştu. Çatala çıktım. 3-4 ıkınmamda güzel kızım, meleğim Lena'ma kavuştum saat 23:35'ti. Çok güzel bir duygu ben kendimi çok hazırladığımdan sanırım hiç yabancılık çekmedim ve sanki uzun zamandır annelik yapıyormuşum gibi herşeyiyle kendim ilgilendim.
37+5'te 3335 gram 50cm doğdu kızım. Yarım saat sonra hemen emdi. Her 3 saatte bir düzenli olarak emiyor. Yarın sabah taburcu olacağız inşallah.
Yanımda şu an mis gibi kokuyor.
Hiç korkmayın derim. Vücudunuz ne yapmanız gerektiğini gerçekten biliyor. Hiç telâşlanmaya da gerek yok. Sakin kalın. Siz sakin oldukça kendinizi kasmadıkça açılmalarınız kısa sürede oluyor. Hastaneye giriş yapmamla kızımı kucağıma almam 4 saat sürdü.
4 tane dikişim var. Her şeyi kendim rahatça yapıyorum.
Allah herkese rahat bir doğum nasip etsin ve sağlıkla gelsin güzel bebekleriniz🙏