Busraoz Kızlar hikayem öyle kolay böyle kolay demeyeceğim o yüzden ürkecek etkilenecek olan okumasın baştan peşin peşin söyleyeyim. Bir de ben yazmalara doyamayabilirim uzun uzun anlatabilirim orada da bir anlaşalım😅 Hamileliğim aslında çok kolay geçti ne baş dönmeleri ne mide bulantıları ne de hamilelikte yoran diğer şeyleri yaşadım. Kolay bir hamilelik geçirdim aslına bakıldığında. Sadece riskli bir gebelikti ve çok şükür sorunsuz geçirdim. Başlıkta da belirttiğim gibi renkli ultrasonda bebeğe giden damarlarda çift çentik olduğunu öğrendim ve endişem o gün başladı. Çünkü riskleri gebelik zehirlenmesi, yüksek tansiyon ve bebekte gelişim geriliğiydi. 36.haftaya kadar coraspin kullandım ve neredeyse her gün sabah akşam tansiyon takibimi yaptım. Bebeğim haftasıyla hep uyumlu gitti. Benim doktorum yengemdi ve sonuna kadar güveniyordum. Buradaki postlarımdan bilenler bilir normal doğum olsun çok istiyordum. Ve yengemle son dakikaya kadar normale gideceğiz diye anlaşmıştık çünkü ben sezaryenden çok korkuyordum🙈Panik atak yüzünden bir şeye taktın mı tamam dip bir kuyu ve ben oralara dalmıştım. Sağolsun oğlumda 39.haftada bile gelmek istemediğini gerek nstletde gerekse kanala inme konusunda belli ediyordu. 39 haftanın sonlarına geldiğimizde ben de hala tık yoktu bu arada son haftalarda günde iki defa sıcak aşırı sıcak sularda mı oturmadım yürüyüşler, squatlar, pilates topunun üstünden zaten inmiyordum ve son güne kadar da ilişkiye devam ettik. 39+6 olduk ne sancı ne nişan ne su hala tek belirti yoktu. 40+0’da muayeneye gittim ve kaçınılmaz sona yaklaşmıştık. Bebeğin suyu aşırı az olduğundan yatışım verildi... İşte hikaye tam olarak burada başlıyor. İnsanın içinde hem korku hem heyecan hem bilinmezliğin verdiği endişe. Hepsini bir anda yaşıyorsun. Yatışım yapıldı, odamı seçtim ayarladım ve suni sancı odama doğru yol aldım. Tabi bu sırada bir leğen ve pilates topumu da hastaneye istedim. Sabah 11’de odama geçip suniler nstler yoğun tempo başlamıştı. Öğlene doğru doktorum beni doğumhaneye aldı suyumu patlattı bebeğin kakasını yapıp yapmadığına bakıcaktı suyun renginden. Ki oğlum daha yeni yapmıştı kakasını bu yüzden kısıtlı zamanımız vardı acılmamın olması lazımdı. 2.suni ve rahim yumuşatma serumunu yediğim halde hiçbir açılmam yoktu. 1cmle saat 11’de başladığım yolculuğum 2 cmle saat 22.00’da son buldu. Burada yaptıklarımı verdiğim çabayı ve çektiğim sıkıntıları tahmin edersiniz anlatıp can sıkmaya gerek yok🤷🏻♀️ Ve karar anıydı oğlumun suyu bitmiş ve yorulmuştu. Yengemle konuştuğumuzda daha fazla zorlamanın bana ve bebeğe zarar vereceğini söylediğinde artık her şey sezaryene dönmüştü. 22.15’te yengem hastaneye gelmişti beni ameliyat için hazırlamışlardı. Saat 22.30’da ameliyathanede fotoğrafçıyı bekliyorduk. Genel anestezi istedim çünkü spinali artık kaldıracak halim yoktu. Ki zaten panik atağımdan dolayı operasyon başladığı dakika ben bayılmış olurdum😅 11.11.2019 saat 22.55’te Oğuz Alaz’ım dünyamı değiştiren insan dünyaya nihayet gelmişti. Ben ameliyattan çıkıp ayıldığım dakika bebeğim nerede nasıl diye sayıklamışım. Sürekli bunu söylemişim🙈Gördüğüm anda ise aşık oldum benim olduğuna inanamadım. 9 ay 10 gün benimle olan müzikler dinlediğim, şakalaştığım, oyunlar oynaıp dertleştiğim oğluma sonunda kavuşmuştum. Ameliyat sonrası rahattı kusma vs yaşamadım sadece ilk iki ayağa kalkma deneyimim tüm günün verdiği yorgunlukla başarısızlıkla sonuçlandı. Allah herkese bu duyguyu tattırsın. Kimsenin kucağını boş bırakmasın. Gerçekten aşırı aşırı uzun olan hikayeme hala daha devam eden varsa hakkını helal ediver❤️😘
tbakyavtr Busraoz canım hayırlı uğurlu olsun Allah sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin inşallah hiç sıkılmadan okudum :)
Melie Busraoz canım çok sendim Allah analı babalı büyütsün aynı gün doğum yapmışız , bekleyip duruyoduk , birbirimize haber verelim diyoduk bak , bizimde sabah 6:10 da doğdu
Silemsi Busraoz merhabalar çift çentkten bişi oldumu ... bendede cıktı 21. Haftamdaym cok korkuyorum... cok korkuttulae tansiyon falan cıkar dediler ?
Guldenece_2525 Busraoz sağlıcakla büyütünüz..bebeğin kakasını yaptığını suyundan nasıl anladınız rengi yeşil mi oluyor suyun?
Ngmsy Korkulacak bir sey yokmuş hepsi birer tecrübe bi nefeste okudum :) saglikla sihatle büyüt bebegini insallah 🙏🙏
Busraoz Ngmsy Evet ilk gebeliğim bayağı bir tecrübeyle geçti nasip kısmet sağlıkla kucağıma aldım ya gerisi hiç önemli değil🤷🏻♀️
Busraoz Guldenece_2525 Canim benim doktorum yengemdi o yuzden tum surecte noktasi virgulune anlata anlata ilerledik. Suyum bitmisti neredeyse 40 haftalik olunca risk cogaliyor su da bitince 2–3 kati risk olusuyor. Evet suyumu patlatti ilk sariya donuk daha sonra yesil su geldi. Oradan daha yeni yaptigini anladik. Direkt yesil gelseydi direkt sezaryene alinicaktim cunku bu onceden yapmis oldugunu gosteriyordu
Guldenece_2525 Busraoz neden sordum ? İlk gebeliğimde yaşım küçüktü ve suyum geldiğinde yeşil parçacıklar vardı acaba dedim benim kızımda mı yapmıştı kakasını dr.öyle birşey dememişti.
Busraoz Guldenece_2525 Yani komple yeşil su akıyor parçacıklı değildi. Kızında bir sorun oldu mu? Kaka yapması çok mühim değil yemediği sürece