Ben geçen sene henüz 3 aylık evliyken açık ameliyat oldum 25 cm dev kist aldırdım 3-4 ay kadar sonra rahim kalınlaşması var dendi histereskopi yapıldı. Açık ameliyattan dolayı rahimde yapışıklık oluşmuş doktor onları açtı düzensiz kalınlaşma olan yerleri küretaj yaptı daha sonra spiral taktı Tekrar yapışmasın diye 2 ay kalacaktı ama fırsat olmadı bir türlü çektiremedim 4 ay spiralli kaldım. Daha sonra rahim filmi çektirdim eski yöntemle. galiba kendimi çok kastım bilmiyorum tüplerim kapalı çıktı çok üzüldüm normal yollardan gebe kalamayacağım için. Sürekli internette araştırmalar yaptım İstanbul’da echomar diye görüntüleme merkezi var dr Cevat bayrak acısız hsg çekiyormuş ve Tüpleri kapalı olanlar varsa çok ince kataterle rahim içine girip tüpü açabiliyormuş. Baya düşündüm ve gitmeye karar verdim. Ağustosun başında çektirdim hsg yi sağ tüpüm açık ameliyattan dolayı hidrosalpinks olmuş sol tüpüm açık çıktı yani özel tüp açma işlemi yapmadı. Sağ tüpün çıkarılması gerekiyo yoksa gebe kalamazsın bebek tutunamaz dediler. Sonra ben kendi doktoruma geldim sonucu gösterdim bi deneyelim tutmazsa ameliyat ederiz tüpü çıkarırız dedi. 29 ağustosta adet oldum ve klomen kullanmaya başladım adetin 11. Günü çatlatma iğnesi vurundum ama hiç ümidim yok hem hidrosalpinks var hemde ilk klomende hamile kalamam diyordum ama o ay hamile kaldım ilk klomende hsg den sonraki ilk adette hamile kaldım doktor bile şaşırdı hidrosalpinkse rağmen hamile kalmama ve şu an 11 haftalık hamileyim Baya uzun oldu ama yazınca farkettim ki 10 ay içinde neler yaşamışım allah kimseyi korktuğu şeylerle imtihan etmesin.
Cemileyaman