Cookie_the_pomy 38+1 im 🤰🏼 2-3 saat önce kadar gezmelerden eve geldim. Dönerken alt karnımda yoğunluk hissediyordum. Evin merdivenlerini bebişe yaptığım son alışveriş poşetleri ile çıkınca yoğunluğun üzerine birde yürüsemde geçmeyen eğilip kalkarken hissetmeye devam ettiğim adet sancısı kıvamında ağrılar başladı. Derdim elimdeki poşetleri bırakıp “Christmas lights on” festival alanına gitmekti ama ona da gidemedim tabi 🙈 (🇬🇧‘De yim) O sırada eşim de geldi. Neyse yemek sipariş ettik derken uflaya ahlaya yedim 🙈 Gerçek kasılma ise diye de sayaç tuttum belli bir düzeni olmasada konforsuz du... Bebişim içerde çılgınca hareket ediyo toplanıyor kendini her ittiğinden bende yumurtalıkların olduğu yerlerde kasılma hissediyordum. Acaba bu hissettiğim doğum kasılması mıydı? 🤰🏼👼🏻🤰🏼 Nasıl ayırt edebilirdim...🙈🤰🏼👼🏻 Bende 🇹🇷’ de ki doulamla/özel ders aldığım ebe ile yazıştım. Hoş derste öğrensemde panik hali ile hatırlayamıyor insan😂 Sordum “Nasıl ayırt edebilirim?” diye😊 sonuçta ilk gebeliğim ve hiç doğum yapmadığım için bilmem mümkün değildi. 1) Duşa yada sıcak su dolu küvete gir yarım 35-40dk, 2)Çıktığında uzan ve uyumaya çalış. 3)Uyuyabilirsen hazırlık kasılmasıdır 4)Uykudan uyandırır ve düzenli aralıklarla Yeniden gelir süresi 45-60sn’ye düşerse bingoooo dedi Duştan çıktığımda doluluk hissi hala olsa da kasılma gitmişti... Bende sizlerle paylaşmak istedim😘
Duuyguum Cookie_the_pomy canm güzel yazmışsın bunu dr lar hep diyor zAten düzensizse yalancı hazırlık sancıları kasılmadır eğer düzenli ise gerçk sancılardır üstelik bide sık ve düzenliyse beş dk da bir üç dk bir olan sancılarsa dediğin gibi bingooo 🥰
Mutlulu Cookie_the_pomy ne güzel yazmışsın canım çok teşekkür ederiz 😘. bizde 39 olduk ne sancı var ne kasılma yorulunca biraz ağrım oluyor o kadar beklemedeyiz.
Cookie_the_pomy Cookie_the_pomy @KubraF doğum sancısı değildir yüksek ihtimalle, ben 3 gündür düZensiz kasılıyorum; büyük kasılma geldiğinde yürütmüyor, gelse bile düZeni olmadıkça bir manası yok. Oku lütfen 🙏🏻
Nur___ Cookie_the_pomy 39+5 kontrole gittiğimde kasık bölgemde sancım olduğunu söyledim, eve gelince sıcak su tuttum bel kasık bölgem rahatladım şimdi gene arttı hoş da, bilgiler için teşekkürler 🌺
Cookie_the_pomy @NaimeYilmaz Hiç de fena bilgi sayılmaz 💜 benim gibi acemi gebeler üçin sabitlemeniz mümkün mü ❣️ @adm ✨
anstzist Üstte kalması için yazıyorum 👍🏻 Gerçekten faydalı 👍🏻 Bende hep bu sorunun cevabını merak ediyordum numaralı kısmı kendime kopyaladım 💁🏻♀️ Teşekkür ederiiim😊
Cookie_the_pomy anstzist Umarım faydası olur ✨ çünkü. Bende işe yaradı ⚡️ Bakalım ufaklıklar ne zaman gelecekler 🙏🏻
Cookie_the_pomy Duuyguum düzensizden kastım kimi 5-6 dk da bir 2,3 dk gelirken sonra 15 dk gelmemesi idi sonra tekrar 7-6-5 dk da bir kendine göre bir düzeni vardı. Genede fazla bilgiden zarar gelmez ❣️
Duuyguum Cookie_the_pomy tabiki öyle canm güzel bir paylaşım olmuş illaki bilgisi olmayanlar vardır 🙏
Cookie_the_pomy Mutlulu Sağlıklı çabuk çabuk doğumlar rabbim kucağımıza almayı nasip etsin ama pek de gecikmesinler ☺️👼🏻🤰🏼💜
Cookie_the_pomy KubraF Adetim sadece ergenliğin başında çok ağrılı geçerdi son 10 senedir falan okadar az adrt görürdüm ki; inan benim için Adet pek bi sancı ölçütü değil 🥰 herkezde farklı olabiliyor.
Kubuuu1 Cookie_the_pomy faydalı bir bilgi omus henüz doğum eğitimine katılamadım 31.haftadayim inşallah o an hatırlarım kaydettigim yerde bulurum 🤭
Ayse2161 Cookie_the_pomy benim üçüncü gebeliğim araya zaman girince unutmuşum herşeyi🥵akşamdan beri bebeğim hiç yerinde durmuyor toplanma uok ama hareket çok korkuyorum suyumu patlatıcak diye.34.haftamdayım hareketli olması doğum belirtisi olmaz değil mi arkadaşlar???
Cookie_the_pomy Ayse2161 bence linkteki bilgiler tam senlik 🙏🏻 Bi göz ay lütfen https://imgyukle.com/i/EBjE7c
gulsenkonakli Ayse2161 kasılma sonrası bebek çok hareketlenirse doktorum hemen çağırıyordu ama onun dışında normalde de çok hareketliydi sorun olmdı. 😊
gulsenkonakli Cookie_the_pomy ilk hamileliğimde uykudan çok uyandımm sancılar sebebiyle, benle birlikte gece 3-5 demeden doktorum da tabii😂 5 dk da bire düştüğü bile oldu ama doğmadı kendi halinde kızım😁