Pinar_93 27+1 im şuan 81 çok yüksek degil benimki iki degerde 190 lardaydı ama ben 3 hafta boyunca aralıksız kaşındım ve hiç uyuyamadım hamileliktendir dedim çiddi birşey degıldır dedim kendi kendime ama artık uyuyamamak birde hep geceleri artıyordu bu yuzden acayıp sinirli bir insana dönüşmüştüm en son internetten arastırdım hamilelikte kolestaz durumunda boyle kaşıntı vs yaşayabilirmişim diğer belirtilerde olunca dedim doktora gideyim doktorum bana kan vermemi sonuca göre de gatroentrolıji bölümüne gitmemi soyledi sanırım o bölüm karaciğer hasralıkları ile alakalıymış kan verdim sonuca göre gastro doltoruna gittim doktor ultrosunla çiğerlerime ve safra keseme bakcagını soyledi duruma göre ya yazacagı ilacagın dozajını artırcagını ya da gebeliği sonlandırcanı soyledi ultroson tarıhı gelene kadar da baya kasındım ben malum cok gec tarıhe atmıslardı 3 hafta da ultroson bekledim krem vs hiçbirşey fayda etmiyor kolanya şişesiyle gezıyordum abartısız o biraz kaşımaktan yırttıgım yerlerimi yaksada dindiriyordu sonucta ultrasın tarıhı geldi gittim ciğerlerime vs bakıldı (bu arada kolestaz başlayalı 1 ayı geciyordu allatan bebeğme o sürede birsey olmadı) sonuca gore doktor ilaç yazdı normalde başka gecelere günde sabah aksam 2 şer hap içeceksin şeklinde yazılıyormuş ama bana sabah aksam 1 er adet içmelsin olarak yazıldı 1 hafta boyunca kullandım ilk zamanlar faydasını goremedim ama 1 hafta dolmadan kasıntım dindi idararım normal rengine dondu düzelince de pek hapı içesim gelmedi sonraki haftada yavaş yavaş araya gün koyarak bazen sadece sabah ya da akşam içip başka içmeyerek( tabi bunu bilinçli yapmadım kasıntı gecince hap içmeyi zaman zaman unuttum) tamamiyle bıraktım kendi kadın dogum doktoruma da başladıgım hapı kolestaz gectıgı için bıraktıgımı aöyledim o da tekrar kasınmaya başlarsan yeniden hapa başla dedi kasınmazsanda içme dedi sonuç olarak bu şekilde atlattım süreci sükür Allah kimseye yaşatmasın sizde insallah kısa zamanda atlatırsınuz buyuk ihtimalle sizinki daha başlangıcı ben normal rutin olarak kan verdiğimde 90 larda çıkmiş ama ben umursamamıstım çünkü kanımda çıksada kasıntı vs yasamadıgımdan dedim hormonlarla alakalıdır ama sonradan kasınmaya başladım keske kasıntı başlamadan ustune dusseydım 1 ay boyunca acısını cekmezdim diyordum sizde üstüne düşün her hafta kan verip degerlere baktırın kasınıyorsanız da dırek doktora gıdın o yonlendirsin eczaneden falan kasıntı kremine para vermeyin ben denedim işe yaramadı tek cozum o ilaç ha içindeki kağıdıdı da okudum hamilelere yazılan ve hamilelerin de kullanabileceği bir ilaçmis korkmadan doktorunuz yazınca kullanabilirsiniz