Esrayas01 Kızlar merhaba 27h 4g hamileyim . Ayaklarım bileklerim ve ellerimde de inanılmaz şişlik var. Bu durumu yaşayan var mı? Önerileriniz neler ?..
Skn23 Esrayas01 bu hafta doktor ayaklarıma ellerime baktı şişlik varmı diye . Tansiyonla alakalı olabiliyormuş .
Aminem2020 Esrayas01 aynı sekildeyim ben 16.haftadan beri sisiyorum herşeye bakıldı bi sıkıntı yok. Hiç de bi çözüm bulamadım şuan 32 haftaligiz ve daha çok şişmeye başladım dinlediğim zaman daha az oluyor ama
Esrayas01 Skn23 tansiyon takibindeyim şuan şişlik aşırı derece de maalesef . Ama tansiyon şuan normal seyrediyor
Esrayas01 defne55 söyledim romatizmandan kaynaklanıyor olabilir dedi . Ama ayaklarıma ayakkabı gelmiyor o derece maalesef takipteyim suan:(
Esrayas01 Aminem2020 aynen dinlendigim zaman da geçmiyor azalıyor sadece ama durup dururken ayaklarım davul gibi oluyor:(
defne55 Esrayas01 çok zor canım allah yardımcın olsun ben 39 haftadayım daha yeni şişmeye başladım çok zorlanıyorum:(
Esrayas01 defne55 benim çok erken başladı . 37 numara ayakkabı giyen birisiydim. Ama şuan 41 bile gelmez şuan . Allah yardımcımız olsun:(
Esrayas01 Gulcan85 3 litreye yakın içiyorum tuz da kullanmıyorum artık . Hamur işi de yemiyorum . Suya birazdaha dikkat edeyim o zaman :(
deletedmom309 Kızlar aman diyeyim o el ayak şişmesi yabana atılacak bir şey değil. Tuz tüketiyorsanız sıfırlayın, bol su için; hamurişi tatlılardan uzak durun. Tansiyonunuzu gün içinde takip edin; 14 ve üzerinde hemen doktora gidin. Preeklampsi yani halk arasında bilinen haliyle gebelik zehirlenmesi çok ciddi bir sıkıntı ve hem anne hem bebek için oldukça riskli. Benim ilk gebeliğimde aynı anlattığınız gibi eller ayaklar şişmişti tansiyon normaldi ama 38. Haftanın sonunda bir anda şiddetli preeklampsi tanısı aldım ve tansiyonum aniden 19/14 lere fırladı. Çok ama çok dikkat edin. Özellikle de beslenmenize.
Esrayas01 deletedmom309 bende bu yüzden hergun acile geliyorum neredeyse . Dijital tansiyon aletlerine hiç güvenmiyorum:(
deletedmom309 Esrayas01 dijitali yanınızda götürün ölçümü acildekiler aldıktan hemen sonra kendi cihazınızla teyit edin. Sorun olmaz Allahın izniyle.
Esrayas01 deletedmom309 maalesef dayanamadık biz ikimzde zehirlenecektik :( preeklemsi tanısı ve 28h 4g doğuma girdim yoğun bakımda 1 hafta dayanabildim