Mervee4 Bugün hastaneye gittim doktor bana eşin ile kanın uyuşmuyor ve 28. Haftada gelip iğne olman gerekiyor dedi . Bu iğneyi vurmam gerekiyor mu Sizde de böyle bi sorun çıktı mı ?
Cilek_kentli Mervee4 Canım bizde de eşimle kan uyuşmazlığı var haftaya 28 haftalik olucaz iğne yapılacak
hunilimom Mervee4 bizde de var canım 28. hafta da bide doğum dan sonra vuruluyor ki bi sonraki bebekte bi sorun oluşmasın diye
Alparslanmoms Mervee4 bizim de eşimle aramızda kan uyuşmazlığı var doktorumuz 28. Haftada iğnenin gereksiz olduğunu düşünenlerdendi bebeği gereksiz strese sokmak olarak nitelendiriyor kendisi kanama vs olunca haftanız ne olursa olsun iğne vuruyorlar dikkat edin
BeybininAnasi Sizin kan grubunuz negatif, eşinizin pozitifse evet kan uyuşmazlığınız var demektir. 28.haftada iğne vurulmanız zorunlu değil, zaten devlet de karşılamıyor ama tüm doktorlar önlem amaçlı tavsiye ediyor. Aynı şekilde doğumdan sonra da vurulacak. Kaç haftalık hamilesiniz? Indirekt coombs testi yapıldı mı?
BilgecyLn BeybininAnasi devlet karşılamıyor mu ? 🤔 ben hamilelikte vurulani devlette yaptırdım çok çok az kanamam olmuştu o yüzden acilden giriş yapmıştık gece acaba o yüzden mi para almadılar ya da biz gidip eczaneden almadık
Mervee4 hunilimom aynn bi sonraki bebekte sorun olmasın diye vurman gerkiyor dedi doktor ama şimdi 28. Haftada olmam gerekiyor mu bu iğneyi yoksa doğumdan sonrada oluyor mu ?
BeybininAnasi Mervee4 onu yapıyorlar normalde, neden yapmadı doktorunuz? Arada bir sizden bu test istenecek hatta. Kanama, düşme, travma gibi durumlarda muhakkak doktorunuzu bilgilendirin, iğne yapılması gerekebiliyor
Serzeyy Mervee4 benimde uyuşmazlık var aynı 10 haftalığım kanaman falan olduğu zaman iğne vurulucak dedi olmadığı taktirde 28 haftada falan vurulacak diye söyledi Doğumdan sonrasında da vuruluyor diye biliyorum 1. Gebelikte sıkıntı olmasa bile 2. Hamilelikte sıkıntı çıkıyormuş diye biliyorum devlet hastanesinde parayla alıyorsun dışarıdan ben özele gidiyorum özel hastanesinde Doğum paket içersinde var
BilgecyLn Mervee4 benim 28. Haftadan önce kanamam olduğu için erken vurdular iğneyi oğlum doğduğunda kan grubuna baktılar pozitifti tekrar vurdular riske atmayın bence vurdurun iğneyi
hunilimom Mervee4 test var onun sonucuna göre vuran doktorda var vurmayan doktorda benin ki vurmadı doğumda vuruldum
BeybininAnasi BilgecyLn ondan almamışlardır muhtemeln. Ama ben özele göre konuştum, devlet hastanesinde uygulama daha farklı olabilir
Bus2020 Bende 20 haftalik bi gebeligim sonlandi ondan sonra vuruldum 10 haftalikta bi kurtajim var ondan sonrada vuruldum devlette 1 lira odemedim ben
BilgecyLn BeybininAnasi devlette karşılamıyor yazmışsınız da o yüzden sordum peki 2. Hamilelikte de olacak mı bu iğne
BeybininAnasi BilgecyLn evet her doğumdan sonra vuruluyor bildiğim kadarıyla. Bir tanıdığımda da kan uyuşmazlığı var, 3 doğumu var. 2sinden sonra vurulmuş, 3.sünde tüplerini bağlattığı için gerek görmemiş artık