DEF Arkadşalar merhaba ben şuan 11 haftalık hamileyim ama bu postu çok sevdiğim bir dostum için açıyorum. Kendisi 28 yaşında 6 senelik evli ve 5 senedir nedensiz yere hamile kalamıyor. Bir çok doktora gitti ve eşindede ondada problem yok. Nedensiz gebe kalamama denilmiş. Macunlar kürler denedi yine hamile kalamadı. 3 ay ovülasyon denedi yine hamile kalamadı. Arkadaşımın bu süreçte artık ns yapması gerekiyor benim çok fazla bir bilgim yok maddi inkanı olsa özelde tüp bebeğe gitmek istiyor ama oda yok. Devlette bu sürece sıfırdan nasıl başlanmalı neler yapılmalı bilgisi olan arkadaşlar yazabilirler mi?
hemsireanaa DEF devlet tüp bebeği karşılıyo belirli kriterleri var rapor için pek bi bilgim yok ama evlilik senesi tutuyo bide galiba iki kere aşılama yaptırmış olması gerekiyo bi araştırın isterseniz
Hzr_7714 Tup bebek bolumu olan bir hastaneden randevu alin. Tup bebek raporu cikartabilir oncelikle 3 senelik evli olma sarti varmis bildigim kadariyla. O uyuyor zaten. Raporuda doktor cikartiyor sanirim gorusunce kendiside bilgilendirir ama direk tup bebek yapmiyor devletler prosedur geregi once bikac defa asilama deniyolar diye biliyorum. Olmazsa tup bebek yapiliyor bunlarda tamamen ucretsiz degil herhalde 1-2 bin tl tutabilir ilaclarla belki daha az yada daha fazla ama cok uçuk rakam degil. konustugum bir kisi odemisti o sebeple oyle biliyorum belkide 0 ucrettir. Tabi net bilgisi olan arkadaslarimiz vardir. Bende tup bebek yaptim ozelde devlette yapildigini falan sonradan ogrenmistim gectigi icinde cok arastirmadim