Alpi Merhaba kızlar, iğneden bile korkan bir insan olarak burada okuduğum normal Doğum hikayeleri sayesinde cesaretlendim ve çok şükür normal doğum yaptım👍🏻 39+4 e kadar hiç bir belirtim yoktu ne nişan ne sancı ne su🤷♀️ Endişelenmeye başlamıştım zaten eşim de bedelli askerlik için gitmişti 2 gün sonra gelecekti. Herhalde babasını bekleyecek derken geçen hafta Pazar günü 39+4 te sabahtan sancılarım başladı. Adet olmuş gibi hafif bel ağrısıyla beraber kasık ağrısı gibi birşey aynı zamanda karnım da sertleşiyordu. Fakat düzensizdi bi 5 dakikada bir, bi 13 dakikada bir geliyordu. Hep yarım saatte bir gelmeye başlayacak sonra sıklaşıp 5 dakikada bire düşecek diye biliyordum ama öyle olmadı. Ağrıların sıklaşmasını ve şiddetlenmesini bekledim. Bu sırada çarşıda yürüdüm bi gün öncesinde de 2 km yürümüştüm😀 böyle böyle akşam 10.30 a kadar bekledim ağrılar biraz daha şiddetliydi ama hala doğuracağıma inanmadım çünkü insanlardan hep öyle bir ağrı olacak ki yerinde duramazsın diye duymuştum. Akşam 11 gibi hastaneye gittik bi kontrol olayım diye. Ebe beni nst ye bağladı ve şiddeti 100 olan sancılar düzenli olarak çıktı. Alttan muayene edince 5 cm açıklığımın olduğunu söyledi😱 bana kalsa daha evde çekecektim sancıları, ebe daha gelmeseydin evde doğururdun artık dedi😂üzerimi değiştirdiler kan alındı, lavman yapıldı tekrar nst de durdum biraz annemi de doğumhaneye aldılar yanımdaydı, o sırada çok dua ettim hepiniz için. Acı eşiğim mi yüksekti bilmiyorum ama İnanın hiç zorlanmadım desem yeridir sancı çekerken. Epidural yapılacağını konuşmuştuk zaten doktorumla, epidural iğne yapıldı. Zaten sonrasında açıklık çok hızlı ilerledi 8-9-10 cm derken tam açıklık. Doktorum geldi çatala çıktım sancı gelince ıkınmamı söylediler ama bu kısımda zorlandım. Ikındım ama kuvvetli yapamamışım. Ebe biraz karnımdan bastırdı rahatsız oldum. 4-5 ıkınmadan sonra oğlumu kucağıma aldım🤲🏻 O bana ben ona şaşkın şakın bakıştık😍 sonra dikişlerim atıldı, pek acı hissetmedim 5 dikişim oldu. Sonra odamıza geçtik. Saat 11 gibi gittiğim hastanede 1.35 te oğlum 3750 kg 51 cm olarak dünyaya geldi. Babasının gelmesini beklemedi. Dikişlerden biri biraz geride olduğu için İlk 2 gün oturur kalkarken biraz zorlandım sadece. Doğumdan sonra tek odak noktanız bebeğinizi emzirmek oluyor, sütüm 3. Gün gelmeye başladı maalesef. Bol bol su, kayısı suyu, süt çayı içiyorum. Sorularınızı cevaplayabilirim. Allah Doğum bekleyen bütün annelere bu duyguyu yaşatsın 🤲🏻
Kuubra Alpi ne güzel bir doğum olmuş darısı başımıza inşallah Allah sizi yavrunuza, yavrunuzu size bağışlasın inşallah🧿🧿🥰
Busraoz Alpi Darısı bizim başımıza inşallah ben de şu an 39+5’im ben de senin gibiyim ve endişe üst düzeyde bana da dua eder misin canım😊 Allah sağlıkla huzurlu günlerde büyütmeyi nasip etsin inşallah 🙏🏻