Mlsesin ben şu anda 22. Haftadayım ve başından beri plesantam aşağıda . 10. Haftadan beri söylediğin gibi azar azar kanamalarım oluyo. Bunun normal olduğunu söyledi doktorum. 24. Haftaya kadar yukarı çıkması bekleniyor. Eğer çıkmamışsa erken doğum riskini taşıdığını söylüyorlar. İnternetten yaptığım araştırmalara göre söylüyorum burayı. Eğer 2 hafta sonra hala çıkmamış olursa, kendimi yoracak herşeyden uzak durmam gerekiyor. Doktorlar istirahat öneriyormuş zaten. Ama forumda bazı arkadaşlar 34. Haftada bile plesantanın yukarı çıkabileceğini söylemişti.. şayet çıkmazsa 24. Haftadan sonra kontrollü bir gebelik dönemi geçirmek gerekiyor. Hatta çocuk yeterince büyüdüğünde günü beklenmeden doğumun yaptırıldığı okudum.
Ama erken doğum çok iyi birşey olmuyor. Çocuk yeterince büyümüyor ve haftalarca küvezde kalması gerekebiliyormuş. Bu yüzden benim tavsiyem şimdiden hareketli hayatını azaltman. Ben işime ara verdim. Günümün büyük bir kısmını evde geçiriyorum. Kendimi yoracak şeylerden uzak tutuyorum. Ve genellikle yatıyorum.