mya Merhaba arkadaşlar, Sizlere doğum hikayemi anlatmak için aranıza katıldım öncesinde sadece okuyucuydum. Burada okuduğum normal doğum hikayeleri bana fazla gaz verdi sanırım çok ısrar ettim normal için ama ben biraz ürküteceğim. Herşey gece 12de suyumun patlamasıyla başladı. Hastaneye geldik açıklık 1 cm düzensiz sancı var. Sabaha kadar sancıları yatarak karşıladım. Enerjimi sabah harcayacaktım. En nadir gelen 10 dakikada 1di o yüzden çok sağlıklı uyuyamadım ama yine katlanabiliyordum. Sabah açıklığım 3 cm oldu. Ardından egzersizlere başladım. Tekrar muayene 4, tekrar muayene 4.5. Hala katlanılamaz değildi. Epidural takıldı. Deneme dozu bile çok rahatlattı, ayağa kalkamadım ama aşağı baskı hissetmeye başladım. Muayene edildi açıklık kısa sürede 5 ve bebek aşağıda artık. Epidural etkisi geçince tekrar egzersiz yaptım ve tekrar muayene açıklık 7-8. Artık danamamaya başlamıştım epidural istedim yapmadılar yalvardım artık ve yapıldı. Ardından muayene ve açıklık 9, sonra yine açıklık tam. Sancılardan ziyade muayene gerçekten çok zorladı beni ve aşırı yordu. Açıklık tamamlandı ama epidural etkisi ile ıkınma çalışmalarına başladık odada. Yattım, yerde mat ile durup ıkındım. Ama yok bebeğin kafa gelmiyor. Akşam oldu 6-7 artık gücüm kalmadı. Doğumhaneye inelim dediler oraya inerken epiduralin etkisi geçti. Yalvarıyorum ama yapmıyorlar. Artık gücüm kalmadı ama hala ıkınıyorum. Eşimde doğuma girecekti kapıda bekliyor ama almadılar iyikide almadılar. Herkes benim bağırmalarımı duyuyor. Başka doktor geldi denedi olmadı. Anestezi uzmanı, çocuk doktoru, kadın doğumcular ve ebeler hepsi doğumda benimle uğraştı. Erkek bir doktor yukarıdan bastırıyor tüm gücüyle. Epidural yaptılar artık ama ıkınmaya gücüm kalmadı. Kafası ön tarafta takılmış. Takılmasa 10 çocuk doğradı bu sancı ve ıkınmaya. Öldüm öldüm dirildim. Her yolu denediler olmadı. Yeter diye bağırıyorum beni uyutun bitsin diye. Herkes pes etti ve sonra uyku. Şimdi oğlum yanımda çok şükür. Hem aşağıdan hem yukarıdan dikişlerim var. Ağrım var. Ama herşeye değdi buna şükür. Suyumun gelmesi ve doğumdan sonra gözlerimi açmam tam 24 saat sürdü..
Bm20 mya çok geçmiş olsun canım sonunda bebeğine kavuşmuşsun ya buna şükür 🙏 çatı kontrolü falan yapmamışlar mıydı neden bi türlü bebek doğamamış birşey söylediler mi