Faydinc
Evet anneler aranıza mide yanması ile katılmıştım ve 07.11.2019 18.15 de kızımı kucağıma aldım nasıl oldu anlatayım sabah bir şeyim yok doktor randevum vardı ishal ve kapız olmuştum. Karnım ağırıyordu eşimde gece hiç uyumamıştı grip olmuştu. Kıyamadım uyandırmaya desim kayınvalidem ile gideyim. Tabi dolmuşla giderken tekerin üstüne geldik dedim cok sarstı ondan bu ağrılar. Neyse nts bağlandım sancılarım 120 buluyordu ara ara doktora gösterdim doktorum yatış vermek istemedi evde cek sancını oyle konuşurken bir şey geldiğini hissettim ama doktoruma belli etmedim çünkü bende evde çekmek istiyordum sancımı. Doktor bir altan muaniye edeyim dedi inanın acımadı o sırada bir şey oldu 2 cm dedi elini çekmesiyle suyum gelmiş oldu. Dedim ben yine evde çekmek istiyorum yok dedi hadi doğum haneye suyumun gelmesiyle sancılarım sıklaştı düzenliydiler eşimi aradım. Görümcem fatma anaelini suya koysun sende gel diye adam şok ne diyorsun nerdesin sen demez mi 😄 dedim hastanede neyse fatma anaelini suya koymışlar banada getirdiler içtim. Sonra yemek geldi. Riskli gebe olduğum için ebe vermek istemedi. Ama doktorum yesin güç toplasın demiş yemeği yedim aradan bir saat geçmeden ebemi baştan aşağıya kustum. Sonra anladılar sancı cektiğimi onlar sadece nts var sanıyorlar. Doktorum dışında bir doktor geldi. Altan acılmama bakmak istedi ama inanın ıkınırken daha az sancı cektim. Acılmam olsun diye yaptığını söyledi ebeler bakarken öyle acı yoktu 4 cm dedi dedim ne dört mü dedim daha çok var fatma nasıl dayanacaksın 11 yatışım oldu. 14 lerde 4 cm olmuş eyvah dedim o sıra bebeğin kalp atışlarıda yavaşladı saat 15 gibi acılmam aniden 7 8 oldu dedi ebe ilk doğum olmasına ragmen çok iyi tabi ağrı kesici iğne vurdular allah razı olsun sadece aşırı sancıları duyuyordum aralarda uyuyordum ebem nts bağlıycaz dedi kafamdan vuruldum. çok canım yanıyordu çünkü nts de nts bağlı devam edeceğiz dedi tekrarda ağrı kesici yapıldı. Neyse saat oldu 17.40 tabi doktorlar hemşire ebe baş ucumda ayrılmıyorlar. Neyse doktor bakalım dedi 11 olmuş ama bebek son katmanı atlamıyor yatakta ıkınmamı söylediler sancıyla ağzım yapışmış terliyorum bir yandan dua ediyorum. Bir yandan şaka geliyor sancılar geldikce aklımı duruyor. Ikınmaya çalışıyorum baktılar ki olmayacak güzelde ıkınıyorum yani ebem doktorum 23 yaşında olmana ragmen süpersin diyorlar. Neyse kalp atışı yavaşlayınca doktor artık sezeryan dedi dedim buraya kadar gelmişim olmazzz. Neyse çatala aldılar kalbimde taşıkarti var ve bu beni bayıltıyordu bu yüzden doktorlar korkuyordu. Ikın aha geliyor ıkın aha geliyor derken nefesim kesildi. Sanki nöbet gecirdim gibi 5 doktor 3 ebe vardı doğumumda ve birden karnıma bastırdoşar vakkumla zeynep alya mı aldılar ağlamıyordu dedim ne oluyo sonra kedi sesi geldi havasız kalmış yavrum az daha boğuyormuşum onu tabi bebişi kontrol ediyorlar temizliyorlar saat 18 15 de doğdu ve 18 45 kadar rahat dikildim eşi cıkarken çok yandı canım yalan diyemem. En son 25 adet saydım. Dikişlerimi 3350 gm doğdu haftasına göre iyi dedi doktor. Biraz bizimle kalacak dedi neyse beni sandelyeye koydular odama gidiyorum ama hep aklım içerde neyse odaya geçtim tabi kendimi sağmaya başladom dedim aç kalmasın zeten gebelik şekerimız var . Tam sağdım kızım geldi dedi annesi hem mama hem süt kan şekeri düşmesin dedim tamam ama gözleri yanakları kocaman ve çok çirkin bir şey altan dikişim var acıyor çorba içtim korka korka dedim yıne mçdem yanar mı hala yanacak diye korkuyorum neyse aldım emzirdim. Doyurdum şimdi yanımda yatıyor misler gibi biraz ağrım var bol dua eder misiniz birde 7 saat oldu normal yapmama rahmen iki alt değiştim bebişte öyle almayı unutmayın bol alın bir şey olmaz biz 2 gün daha yatıcaz nasipse ikimizin kontrolleri için. ALLAH herkezi bir nefeste kurtarsın bu arada trabzon farabi hastanesinde doğumum oldu riskli gebeliklerdeydim. Doktor seçme hakkım yoktu ama meltem turna doktorum çok ilgilendi eper sezeryan isteseydim ama direk cavit kart hocaya olurdum. Ne yazdım öyle be bu arada eşimin kanı b pozitif benim ki a pozitif kızımız bizi kırmayıp ab pozitif olmuş. Ama kan uyuşmazlığından sarılık olabilir. Bol bol dua edermisiz. Tek nefeste kurtarsın rabbim iç eşime beddua etmedim bu arada hep dua ettim yalvardım. Daha iyi geldi