Tgce16 24 Ekim'de aldım bebeğimi kucağıma :) Buraya yazdım ama sayfa hata verince yayınlayamadım. 23 Ekim'de kontrolüm vardı ve çatı muayenesi oldum, doktorum 1 cm açıklık olduğunu ama bebeğin yukarıda olduğunu söyledi. 29 Ekim için tekrar kontrol tarihi verdi, kanaman ağrın olabilir korkma diye de uyardı. Doktordan çıkıp annem ile çarşıya çıktık mevlid için hediyelikler baktık baya yürüdük gezdik eve geldik. Akşam arkadaşım geldi bizde kalacaktı sabah kahvaltı yapacaktık:) Gece oturduk sohbet muhabbet derken 2 gibi uyudum. 3 buçuk gibi gaz ağrısı ile uyandım. Çok uykum olduğu için yatakta geçmesini bekledim. Saat 4 buçuk olmuştu ve ağrım geçmedi, lavaboya gittim evde biraz dolaştım acaba doğum mu diye buraya yazmıştım hatta ama doğum sancısı belden vurur regl ağrısı gibi olur falan derken emin olamadım. Saat 5 i geçiyordu artık korkup eşimi uyandırdım. Doğum sancısı değil ama acaba bebeğe bişey mi oldu diye kontrol amaçlı acile gidelim dedim tabi hastane çantamız arabadaydı. Hastaneye gittik nst bağlandı sancım çıktı açıklık kontrol edildi ve 2 cm açıklık var yatış dendi 🤯 Öğlene kadar doğum olur falan dediler eşimle kaldık öylece. Tabi bu arada arkadaşım evimizde uyuyor ona da kontrole gidip gelicez demiştik 😁 Öyle böyle ailelere haber verdik 8 buçuğa doğru artık sancım ağrım arttı arttı açıklık 5 cm olmuştu. Ağrılara dayanamadım epidural iğne istedim doktor gelmeden yapamayacakları söylendi ve doktorum 9 buçukta gelecekti. Duşa girmemi önerdiler iyiki de söylemişler hep aklımdaydı sözde ama o an hiç düşünmemiştim. Sıcak suyu açıp belden aşağı tuttum ve o ağrılarla bağıran ben duşta iki üç defa uyumuşum.. öyle rahatlattıki beni sıcak su. Doktor geldi açıklık 6 cm dedi epidural için hazırlık yapıldı 10 gibi iğne vuruldu ve sanki doğum yapmışım gibi rahatladım, telefonla internette gezdim arkadaşlarımla konuştum öyle böyle derken 11 de hemşire geldi tekrar kontrol etmek istedi ve pikeyi kaldırınca kanamam başladığını gördü ' sen doğuruyorsun ' dedi ve beni hemen doğumhaneye götürdüler ailem ben ayrı bir şok daha yaşadık 😁 İğne etkisi geçsin diye biraz oda içinde dolaştım ağrıları hissedince doğum yatağına aldılar. Ikınmalar ile birlikte 11.20 de Ediz'im kollarımdaydı. O an zaten tüm ağrılar bitti yaşadıkladımı da unuttum :) 4-5 dikiş ile doğum bitti ve ben hala rüyada gibiydim her şey birden olmuştu 😊 Şimdi her şey çok güzel, Allah hepinize güzel kolay hızlı ve sağlıklı doğum nasip etsin. İsteyen herkese bu duyguyu tattırsın inşallah ❣️
Tgce16 HappyUmm benim kasıklarıma ara ara ağrı giriyordu ya sabit kalıyordu bir tarafta üç beş dakikada yada iğne batar gibi girip çıkıyordu ağrılar düzensiz şekilde ama doğum ağrımın o sancılarla alakası yoktu