Gunesimoglum 10 haftalık gebeyim haftaya ikili tarama yapcaz dedi doktorum. ilk gebelik olduğu İÇİN bilmiyorum bilgisi olan varsa çok sevinirim. Ne için yapılıyor yaptırmasam da olur mu hani bebekte bi rahatsızlık varsa bile ben aldırmayı düşünmüyorum şimdiden çok teşekkür ederim 🙏🏻
edward Gunesimoglum canım kromozomlarına bakıyorlar down sendromu vs mi ona bakıyorlar.. bir tüp kan alıp bakıyorlar ense kalınlığı normalse yaptırmayanlar var. Sağlıkla sıhhatle huzurla kucağına almayı nasip etsin Allah 😊
Dilek1661 Gunesimoglum ikili tarama bebeğinizde kromozomal bir bozukluk olup olmadığına yanı down sendromu varmı yok mu ona bakıyorlar iki tüp kan veririyorsun tabi çıkan sonuçların netliği Yok yanılabilirlik payı yüksek olabiliyor
Minnosannis1 Gunesimoglum bende on haftalığım cnm. Dr banada gel dedi ben gitmiycem. Allah korusun downlyse bile nasıl aldırırm Allahın yarattığını. Eşimle konuştum oda yaptrma dedi
duyguyilmaz Önce uzman doktor ense kalinligina ve burun kemigine bakip olcum yapacak. Sonra bir tup kan vereceksin. Yuzde yuz sonuc veremiyo. Misal 10.000 de 1 down sendromu riski ya da 90 da 1 down sendromu riski gibi bir sonuc veriyo. Yani doğurduğun cocuklardan 90 da 1i denk gelirse down sendromlu dogabilir. Ben aldirmayacagim niye yaptirayim mantigini dogru bulmuyorum benim doktorum en azindan dogumda neyle karsilasacagimizi bilelim diye onermisti hem de icim rahat etmisti. Ikili tarama guzel cikarsa 3lu ve 4luye gerek duymuyolar zaten. Bunu yaptirmasan bile 20.haftadan sonraki detayli ultrasonu lutfen yaptir ama tüm organlari tek tek inceleniyo.