Lindam Nurkyn canım ben alo 170’e sordum önden iki ayı Doğumdan sonra Doğumdan sonraki iki ayı da daha sonra alabilirsiniz dedi. Yada hepsini toplu Doğumdan iki ay sonra
Pinarars Benimde kasımın son haftası. Nasıl yapıyoruz. Özel devlet fark etmiyor değil mi rapor için? Sonra doktordan alınca raporu çalıştığımız yere mi veriyoruz?
Mervesila35 Haticebirece sigortalı çalışan annelerin aldığı rapor parası Doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplamda 4 aylık rapor parası. Ama Doğumdan önce alınmaz o para Doğum yaptıktan sonra alınıyor.
Haticebirece Mervesila35 ne kadar olduğunu sorabilir miyim ilk defa duydum bende SSK’lı çalışanım bide doğumdan sonra nasıl bi bildirim yapmak gerekiyor ki normalde çocuk parasını biliyordum rapor parasını ilk defa duydum
zcolak Kızlar Rapor parasını SSK lı çalışan anneler alabiliyorlar. Süreç şu şekilde ilerliyor: 32. haftanızda doktorunuz size çalışamaz raporu veriyor. Sizde bu raporu işyerinizin muhasebesine yada varsa insan kaynakları servisine veriyorsunuz. Onlarda kullandıkları sistemden giriş yapıyorlar. Sonraki aylarda brüt ücretinizin 3/4 ünü alıyoruz. Bunu aylık olarak da yatırabiliyorlar toplu olarak da. Bağlı bulunduğunuz ilin/ ilçenin SGK'nın uygulaması değişebiliyormuş. Arada PTT'den adınıza yatan para var mı diye kontrol edebilirsiniz. Eğer E-Devlet şifreniz varsa o sisteme banka hesabınızı tanımlarsanız banka hesabınıza yatıyormuş. Ben tanımlamayı yaptım. Ama 36. haftama kadar çalışacağım için daha deneyimleme şansım olmadı.
Nurkyn 4 aylık para yatıyor size en az 6 8 milyar ama doktor bana doğum iznini yazdı başka bişey yapmama gerek varmı acaba
Lunabrilla Haticebirece bu süreçte maaşınız yatmıyor. 4 ayın sonunda raporunuz bittikten sonra topluca sgk dan alıyorsunuz. Tabi brüt maaşınızın 3 te 2 sini. Kesinti oluyor yani.
Seyma1234 Doğum iznim 25 ekim de başladı ama henüz bende beklemedeyim ödeme yok hala buarada ben 37. Haftama kdar çalışabilir almıştım
Snte Çalışmadığımız için maaş alamıyoruz dolayısıyla rapor parası yatıyor. Bende cıktım izne insan kaynakları sisteme raporumu aylık olarak girecek bende pttden aylık gbi alacağım normal aldığım maaşdan kesintili oluyor malesef ama. Kimileri toplu para almak için 4 aylık raporu en son işletiyor rapor bitiminde alıyor parasını. Hiç yoktan iyidir. Ayrıca bu doğum raporu parası dışında birde doğum ve süt parası var ikisi 300 tl falan sanırım internette detaylar yazıyor.
Yzeze Ben çok anlayamadım. Doğum iznine ayrıldığımızda normal maaşımızı alıyor muyuz kesintisiz şekilde? Yoksa maaş yerine mi alıyoruz bu doğum parasını
Meteannesi Ben ilk doğumumdan sonra aldım doğum yapıncada bi kağıt veriyolar onuda muhasebeciye gönderiyosunuz die biliyorum ben öle yaptım bunuda vericeksin demişti doğum yaparken ordaki bayan ben doğumdan sonra aldım 2 sene önce doğum yaptım o zaman 4.5 a yakın aldım 300 tl doğum 153 mü ne süt parası veriyolar bide vala çok iyi olmuştu o zamanda ;)) ama doğumdan sonra alınıyo die biliyorum yada ben çok sonradan baktığım için pttye Hepsini toplu almıştı bu sene dahada artmış ödenecek tutar