Deletedmom5834 Bugun 25.haftamıza girdik durumlarınız nasıl şeker yükleme testi yaptınız mı benim bu 2. Gebeliğim tetanoz yapmadım düşünmüyorum şeker yüklemesi de düşünmüyorum sizde durumlar nasıl kaç kilo aldınız ☺️ Bu arada ilki sezeryan dı buda sezeryan olacak ama normal doğurmayı çok isterim 3sene 3ay geçti doğuma kadar 3.5 sene geçmiş olacak sizce mümkün mü önerdiğiniz doktor var mı
Bebegimm_20 Deletedmom5834 26+2 deyiz. Tetanoz oldum 2 doz halinde. Şeker yüklemesi yaptırmadım. Yaptırmayı düşünmüyorum.
cankubra Deletedmom5834 bende 25. haftamdayım şeker yüklemesi yaptırdım detaylı ultrasona girdim tetanozun ikinci dozunu ya bu hafta ya haftaya yapacaklar ☺️☺️
Hilaliko Bende 24+2 haftalıgım ben tetenoz asısını 20. Haftamda yaptrdım ıkıncı doz nezaman acaba saglık ocagım ole cok aramıyor benı hatta hıc aramıyor bu hafta dıye hep aklımda kalmıs ama bılgınız varmı ?
Kbrbydkk Hilaliko bugün oldum tetanoz aşısını.tam bir ay sonraya verdi ikinci doz için. Geç kalmış olabilirsiniz veya tam denk geliyordur.
Symsglm Bizde bugün 25 haftalık olduk 🤗 ailede şeker olmadığı için şeker yüklemesi istemedi doktorum. 1 doz tetenoz aşısıda vuruldum. Kilo olarakta 3 kilo aldım zayıf hamile kaldığım halde gören bebek küçük heralde diyor🙄 kilosu gayet normal aslında. Bu günlerde iştahsızım onu aşmaya çalışıyorum
Elifduman Bizde 24+5iz. İki doz tetanozumuzu bir ay aralıkla vurulduk. Perşembe kontrolümüz var 9 kilo kadar aldığım için şeker yüklemesi yapılacak annemde şeker hastası çünkü risk olabilir. Bende hemşireyim o yüzden açlık tokluk takip ediyorum normal çıkıyor ama doktorumuz Perşembe karar verecek 🙏
gezentianne Hilaliko Canm 2. doz tam 4 hafta sonra ben 20. haftada 1. doz 1 ay sonra da 2. doz vurundum, Bu aşıyı sadece demir pasa karşı düşünmemek lazım bir cok ölümcül hastalıgı engelliyor bebekte,yaptırmayı düşünmeyenleri anlamıyorum
Hilaliko gezentianne kesınlıkle bende anlayamıyorum ya 😞😞😞 bende 20 de vuruldum ılkını 24 haftalık oldum da saglık ocagı 25 kasım yazmıs kagıda anlayamadım oyuzden sordum yoksa bende 24 haftalkken 2. Doz yapılıo dıye bılıyroum yarın gıdıcem bakalım saglık ocagına
Deletedmom5834 gezentianne ben ilk hamileliğimde oldum diye hatırlıyorum illaki olmuşumdur ama sağlık ocağı kayıtlarında görünmüyor tetenozunda belli bi dozdan sonra 3-5yıl koruyuculuğu var ya eğer 2-3 doz vurdurduysam tekrar yapmaya gerek yok diye düşünüyorum nasıl olurda kayıt altına alınmaz onu anlayamadım oğlum zaten 3 yaşında o zaman vurulduysam kaç doz vuruldum onu da hatırlamıyorum ondan doktoruma danışıp karar vereceğim dedim öyle kaldı 😏
Yenqec Ben de 1 ay arayla 2 doz vuruldum. Bu pazartesi şeker yüklemesi yaptıracağım 50 mg yükleme yapılacakmış. Toplam 6 kilo aldım çok mu?
Symsglm Deletedmom5834 hiç güzel değil bende tam tersini düşünüyorum 😊 iştahlı olmak isterdim böyle yemek yiyemeyince kendimi suçlu gibi hissediyorum
gezentianne Deletedmom5834 Bana hemşire dedi ki eğer yalnızca gebelikteji 2 dozu vurulursanız yazık ileride boşa gider tekrar hamile kalırsanı vurulmak zorunda kalırsınız. ama eğer 5 dozu tamamlarsanjz ömürboyu koruma sağlar. ben dogumdan sonra da gidicem mesela 3. ye sonra da seneye gidicem
gezentianne Deletedmom5834 Sağlık ocağında görünmemesinin sebebi eğer sadece hanileyken iki doz vurulduysanız etkisinin sadece bir yıl olmasıdır