Elif_murat Eveett, bende yazıyorum şaka gibi. Ama içim de bir tuhaf. Belki gece olması sebebiyledir. Biz ablamla sadece 1 gün arayla hamileydik. Ablam 40+2 ben 40+1dim. muayenelerimde bebek iri çıkıyordu, pelviks kemiği sıkıtılıydı. Çok güvendiğim doktorum sezaryen kelimesini kullanmıştı. Ablamla aynı doktora gidiyoruz ve onun 4. Benimse ilk doğumdu. 31 ekimde muayenem vardı. Doktor bu sefer normal olabilir pelviks esnek gibi dedi ve ben çok sevindim. Çünkü sezaryen istemiyordum. Büyük de konuşmamak lazımmış. Ama doktora da güveniyordum sonuçta. 31 ekimde suyun sınırda dedi ve benden amnişure testi istedi. İstediği testte alttan kulak pamuğundan uzunca bi çubukla örnek alıyorlar. Bir de sağolsun ebe de alttan baktı. Kemik dar dedi. Doktorda bakmıştı. Olabilir demişti. Neyse eve geldim. Vajinamda yanma batma, sonra kanama başladı. Doktoru aradım sordum muayenedendir dedi. O gece gelmedi daha. Ertesi gün de misafirim gelecekti. Hazırlık vs derken hep ayaktaydım. Bel ağrım başlamıştı ama ben yorgunluktan diyordum. Lavaboya gittim. Bu sefer yoğun bi akıntıyla birlikte gelmişti pembe bir kan. Diğerler gibi değildi. Neyse ince ince ağrıları çekmeye başladım. Ablamla da konuşuyoruz o da sancılanmış şaka gibi ve suyu da sızmaya başlamış. Ben cumartesi savahı kontrole gidecektim . Gittim. Nst de sancılar var ama doktor tekrar baktı hiç açılma yok. Ve bana ısrarla yemek yedin mi ne yedin ne zaman yedin diye sormaya başladı. Ben nst olacağı için yediğimi söyledim. Eğer aç olmuş olsam cumartesi sezaryene alacaktı. Neyse sancıların 5 dk da bir olursa suyun gelirse falan gel dedi. Bende çıktım ablamın yanına gittim. Annemi çağırmış çocukların yanında durması için bi akraba çağırmış vs. Ablamla evde kıvranıyoruz. Bi o bi ben. Sonra baktık onunki daha çok hemen eşime çağırdım hastaneye gittik. Bir de baktılar 5 cm açıklık.hemen doğuma hazırladılar. Baktılar bende sancı çekiyorm zorla beni de aldılar. Nst de sancı var bi de ebe alttan baktı. Kemik çok dar rahim ağzı öok geride. Bu sancılarla böyle olmaması lazımdı. Neyse ben zaten pazartesiye yatış vermişti doktor bekleyeceğim dedim. İlerleyen saatlerde tekrar baktırdık nsr bağlandık nöbetçi doktora gösterdik. O hemen alalım dedi e ben şok. Kendi doktorumu arattım. Ebe hanım sorunlardan bahsetti ki artık gerçek anlamda sancı çekiyorum ve ablam epiduralsız suni sancısız doğurmuştu bile çoktan. Doktorum da sabah alın o halde ameliyata açlık olsun en azından sabaha kadar dedi. Ben geldim diğer ablamlarla evime. Ama bana habire bişey olurda haber ver diyorlar. Yattım yatağa ama sancılar yatırmıyor. En son baktık 15 dkya düşmüş. Ağar topar hastaneye koştuk. Nöbetçi doktor tekrar baktı hiç bir şekilde esneme dahi yok. Kapalı rahim ağzı. Zorunlu sezaryen için hemen yatış yaptılar. Kayınvalidemler falan geldi. E annem zaten oradaydı ablamım yanında. 1,5 saat daha o sancılarla bekledikten sonra spinal anestezi ile doğumum oldu. Ve ben 24 saatten fazla normal doğum sancısı çekip sezaryen doğum yapmış oldum. Hayırlısı rabbimden. Normal olsun çok istedim. Ankaradan doğum jeli vs istedim ama nasipten öteye gidilmiyor. Pazar sabaha karşı 4:20 de bebeğim doğdu ve ben bugün taburcu edildim. Şimdi annem ve eşimle beraber evdeyiz. Çok uzun oldu farkındayım. Eğer ayrıntı öğrenmek isterseniz sorun cevap olarak yazayım ..
Elif_murat rks merhaba. Tabii ki kullanabilirsiniz. Eğitim durumu lisans mezunuyum. 25 yaşındayım. Ve 3 kasım 2019 da doğum yaptım