duyguyilmaz Anneleri kirmamak icin el kadar bebegi riske atmaya deger mi? Anneler zarari olsa yapmazmis, yararli bi'halt olsa doktorlar tuzlayin derdi zaten. Her yerde carsaf carsaf yaziyo zararlari. Ayrica hanginiz tuzlandiginiz icin ter kokmuyosunuz😒 Su bebeklerinizi gozunuzu seviyim cahillikten koruyabilin ya sene olmus 2019😥
Berrinsoygazi Sulesule çocuk doktorları bangır bangır söylüyor beyin kanamasına veya çocuğun ciddi anlamda su kaybetmesine sebep oluyor .... azıcık araştırılsa keşke 🤦♀️
Deletedmom Sulesule bi gıdımcık tuz hiç bişey yapmaz ben kaç kere yaptım ve kaynanam falan da söylemedi bebeğime de hiç bişey olmadı cok sükür o kdr önemseme
Bihem Ayrıca tuz konusunun araştırılması gerektiği kadar doktorların söyledikleri de araştırılmalı 🙂 insanların üzerinde ne deneyler yaptıklarını öğrenseniz doktora gidesiniz gelmez 😄
Oznurrb Bazen burada okuduklarıma öyle şaşırıyorum ki.. Hepimiz eğitimli, bilen, gören, araştıran anneleriz o sebeple okuduğuma inanamıyorum çoğu zaman. Benim de kardeşim çocukken balkondan düştü hiçbir şey olmadı. Diyebilir misiniz ki balkondan düşen hiçbir çocuğa bir şey olmaz? Ben yaptım bir şey olmadı ama sen yaparsın olur. 1/1000 ihtimaldir senin başına gelir. Yenidoğan bebeği tuzlamak ilk etapta cildinin tahriş olmasına ve sonrasında yoğun sıvı kaybından beyin kanamasına kadar yol açabilen bir uygulama. Lütfen lütfen yapılması mecburi olmayan şeylerde 1/100000 ihtimal bile olsa bebeklerimizin canını tehlikeye atmayalım. Başkasının kalbi kırılmasın aman üzülmesin diye sonra üzülen biz olmayalım.
Ecrinimm Sulesule ilk çocugumda oyle bir hataya düştüm sesimi çıkarmadım cahildim ama bunda asla yaptırmam saçmalık zaten oyle bir durum olsa doktorlar söyler dimi mutlaka tuzlayın diye
Burcak_isa Sulesule bebeğin yeni çok hassas yani tuz da yakan bir madde bence yaptırma eski batıl inanç bunlar
Minnos12anne Sulesule instgramda aras ulug die bir bayan doktor var onun sayfasinda tuzlama ile ilgili bir paylasimi var..dgru olmadgini bebege yan etkileri olabilecegini alerji olabilecegine dair detayli. Aciklmalari var bakmani oneririm bn izin vermicemm
Melikeipek Sulesule canım bu kadar evham yapma çok az bir tuz atılıyor küçükken hepimize yapılmış ölüm filan böyle saçma yorumları dikkate alma hiçbir sakıncası olmaz diye düşünüyorum içini ferah tut
Happy12 Sulesule bizde yaptık canım suyun içine tuz döktük ve o suyu üstüne döktükten sonra da güzelce duruladık kızımı allah'a şükür hiç bisi olmadi
Fdle Sulesule bir çay kaşığı suyuna döküp bende yapmayı düşünüyorum canım sonuçta tuza bulamıyoruz sadece bir kova suya bir çay kaşığı tuz atıyoruz o kadar
kimsebilmesindiye Tanidigim herkes torununa cocuguna yaptiriyor tepki veren sonucu kotu olan biseyle karsilasmadim.tuzlama derken cocugun kasiklarina koltukaltina tuz dokulup bekletilmiyor.son durulama suyuna az biset tuz atiliyor. Mantikli bisey mi ? Degil ama ya tutarsa misali hala yapiliyor benim çevremde
Zeynepsa Sulesule 1 kasik tuzla ölmez kimse kirma dedigini yap. Her kaynivalidr gelip bakmiyor gelinine bulmussun tuz icin kirma bosver
Deletedmom2 Sulesule tuzlattırmadım çevreden çocuğun koksunda gör diyenler oldu kokarsa koksun dedim izin vermedim annemde sağolsun benden tarafa çıktı