Serapozdemir Merhabalar, öncelikle doğumu bekleyen anneleri Allah sağlıkla bebeklerine kavuştursun, bebek isteyen annelerin ise kucaklarının boş bırakmasın🙏 22 Ekim gecesi saat 12.30 gibi pilates topu üzerinde hareket yapıyordum birden ayağa kalkınca tuvaletimi kaçırdım sandım, hemen lavaboya gittim tuvaletimi yaptım ama sızıntı devam ediyordu. Anneme söyledim böyle az gelmez suyun bekleyelim dedi aradan 1-2 dk geçti halen sızıntı devam ediyordu. Ben banyoya girdim, duş alıp çıktım, eşimi ve babamı uyandırdık, hastaneye gittik. Hemen doğum katına çıktık. Önce açıklık muayenesi yaptılar 1 cmdi ve gelen şey evet suydu, nst çektiler ben pek hissetmesinde düzensiz sancılarım vardı. Yatışımı verdiler, sabaha kadar kendi sancılarımla arada nstye bağlı olarak geçirdim. Sabah doktorum geldi, ebeler nöbet değişti ve sancılarımı düzenlesin diye bana suni sancı taktılar. Artık daha zor karşılar oldum sancılarımı ve her nst için geldiklerinde yatakta hareketsiz olmak sahada zorlaşmaya başladı. Ara ara açıklık kontrolü yapıyorlardı. Ebe her geldiğinde beni motive ediyor az kaldığını söylüyordu. Epidural için ebe ile konuştuğumuzda ise Doğum sırasında ıkınma hissinin azalacağını söylediği için vazgeçtik. Her sancı geldiğinde ya ayakta ya da pilates topu üzerinde eşim belime masaj yaptı. En çok desteğini gördüğüm zamanlardı. Gel gelelim öğlen saat 12.00 olduğunda bende ıkıma isteği başladı. Ebe son kontrollerini yaptı ve kendimi doğumhanede buldum. 12.22’de oğlum Atakan kucağımdaydı. Tabiki bu dakikalar su gibi akıp geçmedi, eşim yine yanımdaydı. Sevgili ebem ve sevgili doktorum hep destekçim oldular. Ama kesi atıldı ve ıkınmalar baya zorlayıcıydı. En güzeli ona kavuşmaktı ve sağlıkla geldi fındık kurdum. Şuan 13 günlük olduk, çok şükür ikimizde çok iyiyiz. Oğlum 3600gr doğdu. Hastaneden çıkarken ertesi gün 3470grdı. Maalesef sütüm hemen gelmedi. Mama takviyesi yaptılar. Hastane ve normal doğum ile ilgili birkaç önemli nokta paylaşmak istiyorum. ❗️Depend yada hasta bezi kesinlikle çantanıza koyun. Ben hastaneye suyum geldiğinden dolayı bezle gittim. ❗️Bebeğiniz için en az 3-4 takım kıyafet koyun. Sürekli tuvaletlerini yapıyorlar ve sürekli muayene ediyorlar. ❗️Mutlaka gecelik, sabahlık ve rahat terlik koyun. Normal doğum için saatte bir alttan açıklık muayenesi yapıyor pijama ile olacak gibi değil. Ben sürekli yürüdüm hareket ettim o yüzden terlik rahat olmalı. ❗️Hastanedeki doktorunuzdan öte sizinle sürekli ilgilenen kişi o gün hastanede bulunan ebe; çünkü Doğumhaneye gidene kadar sizinle ebe ilgileniyor ve kontrollerinizi yapıp doktorunuza rapor ediyor. ❗️Bebeğim biberona alışır beni reddeder diye sakın mama vermemezlik yapmayın. Emzirebildiğiniz kadar emzirin ve sonra mama takviyesi yapın(gerekiyorsa) benim sütüm 2. Yada 3. Gün geldi ama emzirmeyi bırakmadan her fırsatta emzirdim ama sarılık değeri düşsün diye ilk başlarda mecbur her emzirmeden sonra mama takviyesi yaptım. Şuan halen emiyor ve sarılık değerimiz düştü, artık doymazsa günde 1-2 kez mama veriyorum. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Sorularınız varsa cevaplayabilirim.
Baloglummmmm Serapozdemir bende tuvaletim mi su mu nasıl ayırt ederim diye düşünuyorum ya belirgin farklılık nasıl oluyor nasıl anladınız sancınız olmadı mı su gelirken .. allah analı babalı büyütsün 🤱
YudumSu Serapozdemir Gözünüz aydın öncelikle Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.🌺 Kesi sırasında canınız yandı mı hissettiniz mi?
Cookie_the_pomy Serapozdemir daha 2 gün önce başka bir başlık altında bilgi paylaşıyorduk ☺️Tebriklerrrrr 👼🏻 Allah analı babalı büyütsün
Misskokulumm Baloglummmmm su ile tuvalet çok farklı oluyor kızlar su gelince tutmanız mümkün olmuyo bacaklarınız arasından dökülüveriyor mutlaka fark edeeceksinz tugbadm Tansu01
Serapozdemir Minikkuzuma vajinadan aktığını hissediyorsunuz zaten, ayrıca temizledikten sonra hafif ıkınırsanız vajinadan suyun gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz
Serapozdemir YudumSu eşim uyuşurmadılar diyor ama bence uyuşturulmuştu kesildiğini fark ettim ama his konusunda birşey olmadı acı duymadım yani
ekimannesi2360 YudumSu zaten uyuşturuyorlar o an hissetmiyorsunuz dikişte de hissetmiyorsunuz sonrasında zorlamıyorsunuz. Dört tane dikişim vardı benim .oturup kalkarken zorluyo 15 gün oldu benim
Serapozdemir Cookie_the_pomy zaman çabuk geçiyor bütün 15 gün oldu Doğum yapalı fındık kurdum uyuyor şuanda ama gaz sancı çok illet birşeymiş darısı tüm bekleyenleri başına 🙏
Adige09 Gözünüz aydın😍 özelde mi dogum yaptiniz ? Burda bi kac arkadas özel hastane de de doktorun saati degilse gelmeyebiliyor hastaneye dediler ücretle geliyormuş hatta ben de şok oldum bunu duyunca boyle birsey dogru mu ?
Serapozdemir Adige09 özelde Doğum yaptım. GEce gittiğimde doktor yoktu ama doğumhanedeki ebeler hemen doktoruma haber verdiler sabah mesai saatinde geldi muayene ve suni sancı için gerekenleri yaptı sonrasında doğum esnasında öğlen 12 gibi doğumhaneye geldi
Serapozdemir Baloglummmmm durmuyor sızıntı ve şeffaf tuvalet gibi değil ayırt ediyorsunuz merak etmeyin. Bende çok ağrı yoktu.