yigitmom_ 29 Ekim 06:35'te dogan minik yavrum Evliliğimin ilk gününden gebelik düşünen birisiydim şükür ki eşim de aynı fikirdeydi😍Korunmasız 5 ay gebelik olmadı ve evlendikten sonra adet ağrılarım artmaya vücudumda ki tüylerde erkek kılı gibi çıkmaya başlamıştı.Doktora hormon testi icin adetimin 3. Günü gittim ve alttan ultrasonla sen polikistik oversin gebelik düşünüyorsan tedaviye başlayalım demez mi 😑 Tabi neye uğradığımı şaşırdım ve kabul ettim sorgulamadan klomen+dostinex+catlatma iğnesiyle o ay tedavi sürecine girdik.Tabi ailemde ki herkes hem cok erken tedavi icin hemde baska doktora görünmemi söyledi o psikolojiyle dinlemedim cokta hata yapmışım 😏O ay gebelik olusmadi ve o ilaclar yüzünden kusmalar ve kasık ağrılarım cogaldi annemde kürt ebe var hacamat yaptiralim göbeğine deyince hemen kabul ettim iyi gelir diye.Gittik ve kadın sen pko falan degilsin rahminde sperm kanalları ters oldugu icin hamile kalamazsin dedi ve hic nefes almamı beklemeden hacamat yapmaya basladi yaklaşık 2 saat sürdü o kadar canım acıdı ki 3 gün üst üste gel deyince asla dedim ve bir daha gitmedim ama Rabbimin sayesinde ve o kadının aracılığıyla o ay adetime 4 gün kala idrar testiyle hamile kaldığımı öğrendim 😍 5+3te minicik kesemizi 6+3te ise o mucizevi sesi kalp atışımızı duyduk ama kesem aşağıya indiği icin her an düşük olabilir diye ilk 2 ay progestan kullandim ve ayların geçmesini bekledim🤗 Gebeligim ilk 4 ay cok rahatti hicbir şekilde kusma mide bulantısı yasamadim soğan kokusundan tiksinmem haric😂 5. Ayımda suyumun fazla olduğunu öğrendim ve açlık tokluk sekerine baktirdim hersey normaldi belki de yediklerimden ötürü böyle olmustu diyerek meyveyi sekeri hamur isini aza indirdim ama ben nerden bileyim ki su fazlalığı erken doguma sebep oluyor😏 Velhasıl kelam öyle yada böyle şükürler olsun ki 30. Haftama gelmistik ama bebegim hâlâ dönmemisti ve kasık ağrılarım arşa çıkmıştı her kontrolde bir umut döndü mü diye gittim ama yok demek ki hersey nasip istemekle olmuyormus. 33+1 de aniden gece karnım kasıldi ve oturdugum yerde kala kaldım hemen acile gittik doktorumu aradik nst de sancim çıkmadı ama ben kivraniyordum alttan muayene ettiler 1 cm açıklık var denilince hemen 2 gunde 4 doz olmak kaydiyla ciger geliştirici iğne vuruldum.Ve ardından bu defa yeşil akıntıyla basım dertteydi çünkü o gece ki muayeneden sonra enfeksiyon kapmistim fitil kullanmaya basladim ama 35+3e kadar devam etti belki de hem suyumun fazla olusu hemde yogun yesil akintinin rahmimi yumuşatmasiyla 35+4 sabah 05:17 de aniden uykuda suyum patladı neye uğradığımi şaşırdım normalde korkmam gerek bir durumdu aslında ama cok sakindim hemen yaridan dus alarak esimi kaldırıp doktorumu aradik ve hastaneye giris yaptik.Ama bende zerre acı yok😂Dogumhaneye aldilar soyun dediklerinde bir de ne görelim yogun bir kanama hemen catala aldilar ve ebe bastı çığlığı bebegin ayak baği elime geliyor 5 cm açıklık var doktoru arayin demesiyle bende ipler koptu hıçkıra hıçkıra bebegimi kurtarın esimi çağırın ya doktor yetisemezse diyerek aglamaya başladim o sıra ebe de beni sezeryan dogum icin hazirlamaya başladı tabi hersey 10 dakika icerisinde gelisti.Doktorun gelmesiyle esimi hemen dogumhane kapısında göz ucuyla görmem bir oldu😭 Hemen anestezi uzmanı geldi ve spinal anestezi uygulayacağını söyledi tüm islemleri anlattı ve o sıra bende bir ıkınma istegi gelmesin mi herkes daha panik oldu haliyle ben yine aglamaya basladim ve sancim kesilince ignegi yaptı anestezi uzmani normal bir kalcaya igne yapılır hissiydi hic acımadı😊Tum dokunmalari hissettim ama zerre acı yoktu.Tam bebegin çıkış anında kuveze girer mi diye sordum o esnada sakinleştirici yapti anestezi uzmani ve kendimden gectim birkac dakika bebegimin ilk aglama sesini duyunca bende aglamaya basladim o nasıl bir ses Allahim😍Bu defa bebek çıktı ama kendi aralarında sessiz bir sekilde konusmaya basladilar bende bitmedi mi ne zaman oglumu gorecem diye diye baslarinin etini yedim sonunda ameliyatim bitti fakat doktor yüzü düşük bir sekilde yanima geldi bebek ayaklariyla idrar torbani rahmine yapistirmis ayırdığımizda rahim kendiliginden kanamaya başladi o yüzden ameliyat uzun sürdü ve agrin bir tık fazla olacak dedi ve bebegine baksana dedi kafami cevirdim ve bir de ne goreyim pamuk suratlim yanagimdaydi 😍 Aglamaktan opemedim bile erken dogdugu icin 2 saat yogun bakima alındı ve beni odama cikardilar kapida esimin babam annem anneannem kardesim vardı kendi ailemin ilk torunu diye ayrı bir heyecan vardi herkeste😍 Esimi görür görmez bebegimizi gördün mu diye sordum😊2 saat gecti ve bebegim geldi hemen emzirdim tabi sezeryanli oldugum icin bu biraz zor oldu dogrulamiyordum çünkü😑Ameliyattan 6 saat sonra iki hemsire yardımıyla ilk kalkışı yaptım aşırı bir zorluğu yoktu ama yine de acı oluyordu kapıya kadar yürüdum ve uzandim cokta zorlamak istemedim o gece boyunca bol bol kalkıp yürümeye çalıştım iyiki de kalkmisim yürümek cok iyi geliyordu daha cabuk toparlaniyormus insan onu anladım ve 1 gun sonra taburcu olup minik tırtılımla evimize geldik😍Benim hikayem bu kadar Rabbim bu duyguyu herkese yasatsin😍Sormak istedikleriniz var ise seve seve cevaplarım😊
yigitmom_ Kilo:3.200 Boy:51 cm olarak dünyaya geldi ogluum😊 -Her iki dogumunda zorluğu var sezeryan cok basitti deyip kandiramam ama unutmayin her kisinin acı eşiği farkli bugün 7. Günüm ve ancak toparlaniyorum -Sezeryan da süt gelmez diyenlere sakın kulak asmayın geliyor oda kisinin yapısına bağlı kendinizi onun ki geldi de benim ki niye gelmedi diye kiyaslamayin yipratmayin -Deepend kullanmadim gerekte olmadi hastane de hasta bezi cok isimi gördü evde de lohusa pedi kullaniyorum zaten öyle aşırı bir kanamam da olmadı -Spinal anestezi hic acitmiyor sakin korkutmayin kendinizi😊 -Ilk kalkis biraz zor ama kendinizi motive ederek karsiya bakarak yavas yavas kalkin inanin zaten agri kesici yapılıyor diye fazla bir agri hissetmezsiniz sadece karniniz iceri cekilir gibi olur oda normal 7 kat kesiliyoruz😊 -Kendim icin 2 takim alt ust pijama takımı ve lohusa takımı koymustum cok isime yaradi pijama degismedim de ust cok degistim evden yedek getirtmek zorunda kaldim çünkü su gibi terliyordum -Bebek icin de 2 adet 5li hastane çıkışı yetti ilk dogdugu zaman hastane kendi kiyafetlerini giydirdi ben ayaklaninca fotograf icin ustunu degistim -Göğüs ucu kremi lansiosh götürdüm ama hiç kullanmadim bence gerek yok -15 adet prima almıştım yanima 8 tane kullandık yetti -Sonda uyusturulunca takildi ve uyusukluk geçince cikarildi hic hissetmedim -Göğüs pompası ve mama kasigi cok isime yaradi çünkü ilk gun tam emzirmedigim icin sagip kasikla verdik Akliniza gelen sormak istediginiz baska şeyler varsa sorabilirsiniz😍
Melek_38 Benim oğlumda gelmek için çok zorluyor şu an 33+3 haftalığız cumartesi randevumuz var. Doktor iki kiloyu geçsin böyle giderse almamız lazım dedi.