İyi forumlar anneler ve anne adayları
Başımıza gelen bir olayı paylaşmak istiyorum
Şuan 1,5 yaşında olan kızımın bir kulağında mikrotia oluşum bozukluğu var (kulak kepçesi ve kulak deliği yok )
Örnek bir mikrotia kulaklar benin kızım 3. Seviye
https://www.linkpicture.com/view.php?img=LPic5dbefa7a5eb99443030681
Hamilelik sürecimin İlk dört aylık bölümünü konya doğum hastanesinde (devlet) geçirdim , 3 ayrı doktora muayene oldum bu süreçte , 3 boyutlu organ testi dahi yapıldı. 2li 3lü 4lü testler yapıldı. Ama kızımın kulağı ile alakalı birşey söylemediler .
Cinsiyeti öğrendikten sonra konya özel anıt hastanesinde muayene olmaya devam ettim ve normal doğum ile kızım burada doğdu . Bu süreçte de defalarca ultrasona girdim ama kızımın kulağı ile alakalı birşey söylenmedi .
Kızım doğduktan sonra öğrendim kızımın kulağını , büyük bir şok yaşadım , üzüntüden sütüm 4. Ayda kesildi.
Doktora sorduğumuzda görmedim diyor ama kulağı bu şekilde olan ailelerin olduğu bir Facebook sayfasında tanıştığımız ailelerle görüşünce şöyle bir kanı oluştu .
Bu sorun geç fark ediliyor ve bebeğin alınması için yeterli bir sorun değil (zaten ben aldırmayı aklıma bile getirmezdim). Aileye söyleyip üzüntüden hamileliği kötü etkiler ve düşük olmasına neden olur kanısı ile aileye söylemiyor olabiliyorlar . Gerçekten görmemiş olmalarına ihtimal vermiyorum.
Siz siz olun böyle bir şokla karşılaşmamak için renkli ultrasonda bebeğinizin her noktasına incik boncuk baktırın , herşeyi önceden öğrenin .