Melikekpln Bayanlar sizdede akinti oldumu sarimsi koyu yada sari yesil gibi? Bir kacgundur farkediyorumda oyle peçeteye sildikce ya koyu sari geliyor yada sari yesil gibi :/ enfeksiyon mantardan suphelendim daha kntrole var gidince altan muayene edermi? İlac kullanmadan ne yapabilirim? Sizler neler yaşadınız
Sghslove Melikekpln çok fazla su iç canım ve bence doktoruna randevu öncesi ara söyle belki bir yerde idrar kültürü vermeni isteyebilir bakmak isteyebilir enfeksiyon çok ihmale gelmiyor bende sık sık tekrar ediyor.
Seymanur0707 Melikekpln hamilelikte akıntı normal canım fazla fazla oluyor enfeksiyon veya mantarda kaşıntı vajina ağrısı falanda oluyor diye biliyorum akıntıysa sadece her hamilede oluyor o 🌸
Serapp54 Melikekpln enfeksiyon varsa ihmal etme.. Bence pazartesiye randevu al durumu anlat zaten muane eder. Alttan muane çok sağlıklı değil diyolar ama doktorlar daha iyi bilir. Yüksek ihtimal kan ve idrar tahlili ister. İnşallah yoktur bişi
Deletedmom00260 Mutlaka doktoruna görün. Bende 2. Ayda olmuştu. Koyu sarı balık kokulu bir akıntı. Doktor fitil verdi 3 adet . Kullandım ve geçti şükür.Kritik dönemde bu sorunu yaşadığım için çok korkmuştum. Şükür geçti. 25. haftadayım bir daha yaşamadım. Vajinal duş yapma, sık sık çamaşır değiştir , ıslak bırakma, bir de pamuklu bol çamaşır kullan. Çamaşırlarını doğal sabunla 90 derecede yıka ve yüksek ısıda ütüle.Tüm bunları yaptım ve geçti. Doktor alttan muayene ediyor mecburen, bir de hem idrar tahlili hem de idrar kültürü istedi benden. Hamile kalmadan önce de vajinal enfeksiyonum vardı, smear testi yaptırmıştım o zaman. Son bir yılda smear yaptırdıysan yenisini istemiyor yoksa onu da istiyor.
Melikekpln Hamile kaldigimi bilmedigim donem mantar enfeksiyonu gecirdim hatta doktor hamilelik varmi dedi yok dedim bilmiyordum bile fitil kullandim 3 tane hap kullandim gecmisti onda kasinti yanma beyaz peynirimsiydi bunda sadece idrarim bile koyu sari bazen peceteye silince geliyor bazen gelmiyor progrstan kullanıyorum bide probiyotik vitamin ilac vinalac iciyorum onlarmi yapiyor diye dusunmeye basladim arayii dicem doktoruma. Ama bu ara su icmeyi ihmal ettim vede vajinal dus yaptim yikadim iyice ondan oldu sanirim