yasminyasmin 15+6 hamileyim. Bugün kan tahlil sonucumu aldım. Tsh değerim 3.92 ve ikinci trimesterda 3’ten az olması lazımmış. Yarın dahiliyeye gideceğim ama tiroksin hormonunun önemini biliyorum. Aynı durumda olup da uygun değere düşen var mu?
scl yasminyasmin canım bende de gebelikten dolayı tsh yüksek çıktı ilk 3 çıktı bir hafta sonra 4 çıkmıştı. Doktorum dahiliyeye yönlendirdi ilaç verdi doğuma kadar kullanmamı ve her ay kan vermemi söyledi eğer yükselirse dozunu arttırırız dedi. Şuan 24+5 haftalık olduk çok şükür değerlerim hep 1.7 civarında ☺ Korkulcak birşey yok dahiliyeye git ilacını düzenli kullan düşüyor değerler. Ve ilacın bebişe hiç bi zararı yok tam aksine faydası var yüksek tsh düşürüyor 😌
Ikinciyibekliyorum yasminyasmin bende iki ayni kullaniyorum canim 25 mcg sabahlari ac karnina iciyorum troid ilacimi. 2.4 kusur cikmisti benimde aslinda yuksek degil ama biraz daha hizli calistiralim dedi dahiliye doktoru. Bu ay tahlil yaptirdim normale donmus ama kullanalim dedi yukselebikir dedi. Ilk gebeligimde de vardi tsh yuksekligi . Bundada 9 ay kullanacagim Sanirim allaha sukur suanda iyi ama degerlerim 🙂
edagokhan yasminyasmin en ideali 2 ve altı aslında benimde senin gibiydi ilaca başladık bi kaç gün içinde düştü .
yasminyasmin scl Pcdshn Çok teşekkür ederim.🤗🤗 Aile hekimim de 2-2,5’un altına düşmeli dedi. Erken doğum, zeka geriliği gibi sebeplerden dolayı tedirgin olmuştum. Umarım yarın doktora gidince endişelerim daha da azalır
Pcdshn Geçmiş olsun, düşüyo günlük ilaç kullanımı ile, merak etme, gebelik boyunca 2 ve altında olmalı dedi benim doktorum 🤞🤞
scl yasminyasmin ayenn canım öyle durumlarla karşılaşılabilirmiş o yzden tsh çok önemli diyolar ama düzenli kullanırsan ilacını düşüyor normale 😌 endişe etme korkulcak bişi yok 🤗 sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah yavrularımızı ❣
mucizembenimmm yasminyasmin yarın gidicem inşallah ozaman sölicem daha 4 haftalık ama niye yükselmiş anlamadım normal mi acaba
yasminyasmin mucizembenimmm her trimesterda belli değerde olması lazım. Umarım bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almak nasip olur🤗
Arzuyildirim Benimde TSH değerim 3.54 çıkmış salı gideceğim doktora 18 haftalık hamileyim yüksek gibi gelmemişti bana ama yorumları okuyunca yüksekmis.