Civcivim21 Hanimlar 11+5 oldu bebisim uce gecmek uzere dun doktora kontrole gittim dediki istersen zeka testi.yaptirabilirsin ben yapmak istemiyorum sonucta allahin verdigi bisey kotu bi durum ciksada ben gidipte aldircak degilim bebisimi onun icin bilmemek daha iyi bilipte doguma kadar üzülüp sıkıntı yapmaktansa bilmemek daha iyi sizce dogrumu👐🙂
Islim123 Civcivim21 ikili test sanırım demek istediğiniz bende yaptırmadım doktor aldırmayacaksanız gerek yok hir müdehale yapılamaz zaten demisti
2104 Bende dün gittim. Doktorum ikili testi anlattı doğruluk payının tam olmadığını söyledi. Ben senin için gerekli görmüyorum eğer istemiyorsan sende boşuna yaptırıp sonuclar için strese girme dedi. Bende allahın takdiri ne olursa olsun evlat benim herşekilde doğurucam Rabbim hepimizinkine sağlık versin. Bende bu ikili testi yaptırmıcam. Ama renkli ultrasona giricem inşallah. Ablamda bu testlerin Alasını yaptırdı inanın aklınıza gelmicek birsürü test neler neler hangi hastalıklar her doktor engelli doğcak alalım dediler rabbimize çok şükür ikitane sağlıklı pırlanta gibi evlatları var. Testlerin doğruluk oranı cokta yokmuş
2104 Civcivim21 her türlü kabulum o yüzden her daim içimi ferah tutuyorum asla kötü düşünmemeye çalışıyorum hatta kendimi dışardaki olumsuzlara kapattım. İyi düşün iyi olsun. Yaşanan stres hep bebeğe yansıyor doğduğunda sürekli ağlayan kolik bebek oluyorlar.
Smkrkmz Ikili test en önemli testlerden biri kizlar bunlari ihmal etmeyin.aldirmayacaksan yapma diyen doktorda nebiliyim.ikili teste yapilan kan testinin %70 doğruluğu var.belki bebekle aranda kan uyuşmazlığı var.tmm tabiki evlatlarimizi aldiracak degiliz ama ozman biyerimiz agridiginda kötü bisey cikicak diye hastaneye gitmeyelim.bazi seylerin anne karninda tedavisi var kizlar
Islim123 Smkrkmz ikili test dediğimiz şey down sendromlu olup olmadığı ile alakalı bir durum kan uyuşmazlığı farklı bir durum ben 3 doktora sordum 3 u de aynı fakirdeydi alınmayacaksa gerek yok olumsuz çıksa dahi bebeğe ve anne karnına müdehale edilemez dedi
Smkrkmz Islim123 canim tamm doktordan doktora degisir.benim doktorum her ihtimale karsi tum testlerimi yaptirmami istedim bende yaptirdim icim rahat.ayrica doktorlae herkese aldirmayacaksan yaptirma derse bunun bir adı olmazdı
Kuzu1234 Ben kan verdim bakalım 12. Haftadayım ense kalınlığı biraz yüksek çıktı o yüzden yaptırdım size neden yaptırmak istiyormusunuz diye sordu ki Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin hepimizin