El_miram 17 haftalık hamileyim Karnında kasılmalar oluyo ondan sonra ağrım oliyo bide kolumda uyuşmazlık güzünde ağrı bulanık gürmeye başlıyorum iki gündür yüzüm şişmiş bir bilgisi olan varmı
Belindaa El_miram Kasılmalar için çok erken aslında canımm onu bi doktorunla görüş bence benim kasılmalarım 24.haftada başladı erken doğum riski dediler ve hala yatıyorum 1 ay geçti aradan 🤦♀️
kartanesi02 El_miram canım uyuşma falan normal ama şişme kasılma pek normal değil tansiyonuna da bi baktırabilir misin bi kaçı gebelik zehirlenmesi belirtisi çünkü geç kalmadan bi görün telaş etme ama normal bişeyde olabilir tedbir amaçlı doktora git yinede
Seda_123 El_miram Canım kasılma mı sertlesme mi ben 28 haftalığım karnım sertleşiyor 5 6 saniye sonra düzeliyor bu normal sağ elim uyuşuk benimde hissetmiyorum magnezyum eksikliginden oluyormuş doktoruma söylicem kontrolde ilaç verir büyük ihtimal
Irem_Arsln Belindaa benim daha 20 haftalık çok sık oluyor doktorlar bişey demiyor napıcam bilmiyorum her dakika neredeyse kasılma var
kartanesi02 El_miram ani görme bozukluğu yüzde elde normalinden fazla şişlik karın ağrısı falan oluyomuş tansiyonda çok yüksek çıkıyor en önmli belirtileri tansiyon ve şişlikmiş o yüzden tansiyonunu ölçtür dedim
Fatoaras El_miram gebelik zehirlenmesi tansiyon yüksekse gebelik zehirlenmesi oluyor yüzünde şişlik görme bulanık bunlar belirtileri hemen ölçtür tansiyonunu
El_miram Seda_123 ya ani hareket etiğimde sanki karnımı. Bir tarafını sıkıyorlar gibi sonra duruyo ama dün o yerde çok ağrı. Oliyordu
asliaslii Benimde 20. haftamda kasılmalarım olmuştu. Muayeneye gittim herhangi bi problem çıkmadı çok şükür. Magnezyum eksikliği için ilaç kullanmaya başladım. Doktorum sertlik kasılma olduğu zaman kullanmamı devamlı kullanmama gerek olmadığını söylemişti hatta. Sonrasında da belki bi iki kere olupta kullanmışımdır öyle ciddi bi durumum olmadı 🙏
Belindaa Irem_Arsln Bende 24 ten beri var bugun fazla fazla var ağrım da var ama Dr yalancı kasılmalar diyor progestan fitil kullanıyorum magnezyumla destekliyoruz zamanında doğum yaparız inşallah korkma 🙏
Irem_Arsln Belindaa magnezyum suya karıştırılandan mı kullanıyorsunuz? Bide rahim ağzı uzunluğunuz ölçüldü mü hiç
Belindaa Irem_Arsln evet efermag tablet kullanıyorum. Rahim ağzı uzunluğu her gidişimde ölçülüyor çok değişkenlik gösteriyor istirahate bağlı ve yapılan baskıya bağlı olarak bi gün 30 ölçüldü bi sonraki gidişimde 36 ölçüldü sürekli değişiyo yani.
Utopika Belindaa hiç korkma erken doğum tehlikesi bile denmez. 25 mm altında erken doğum riski deniyor 15 mm ile 4 hafta gezen biliyorum.