AyeglKranKarakuran Benim sütüm önceden gelmişti canım. Doğduğunda direkt emzirebildim ama bende de şöyle bir sorun çıktı, oğlumu emzirdiğimi sanırken çocuk tam olarak doymuyormuş. Normalde 2-3 saatte uyanıp emmesi gereken bebeğim yarım saat ara ile uyanıp emmeye başlayınca benim göğüslerim yara oldu. Ne yapabilirim diye araştırırken öncelikle göğüslerimi sağmaya başladım. Azıcık süt geldi. Bende hemen Aptamil 1 mama aldım verdim. 2 gün sonra doktora kontrole gittiğimizde bebeğim sadece 150 gram kilo almış ve sarılığı 8’den 12’ye çıktığını öğrendim. Sonra bol bol sütümü sağıp verdim bende. Ama sonrasında memeyi reddedip biberona alıştı. Aile hekimliğindeki hemşirem “sakın vazgeçme, sen ondan daha inat ol” dedi ve oğlumun kafasını göğsüme öyle bir yerleştirdi ki bizimki löp löp emmeye başladı 😁 Daha sonrasında yine göğüsü almak istemediği zamanlar oldu. Huysuz olduğunda hiç zorlamadım. Daha çok uykudan yeni uyandığında ya da karnı biraz tokken memeye zorladım. Öyle öyle tekrardan memeye alıştırdım ama hala göğsümü sağıyorum. Çünkü hala yeteri kadar emmiyor. Hemen uykuya dalıyor. Şimdi biberon ve meme devam ediyoruz.