Gulcin2934 27+3 ikiz gebeyim. Erken Doğum riskine önlem amaçlı doktorum 1 hafta sonra ciğer geliştirici iğne yapalım erken doğarlarsa uyum sağlamaları kolay olsun dedi. Bu durumda sizler ne yaptınız. Sizce yaptırmalı mıyım ?
nilaylaylaylay İkiz gebe değilim ama doktorun doğru söylemiş canım. Erken doğum olacak diye değil ama tedbir amaçlı önemli bence de.
Bho Bende ikiz gebe değilim ama riskli gebelik grubundayım 30. Haftamda vuruldum bir zararı yok diye biliyorum daha doğrusu araştırmadım zaten bilerekde Allah göstermesin ciğeri gelişmediğinden kaybetme ihtimalindense az zararla çıkmayı tercih ettim , ben 12 saat arayla 4 doz vuruldum ilk 2 dozu vuruldum yarım saat sonra bir anda ayaklarım şişti bebeğim çok hareketlendi bebeğiöim, 12 saat sonra vurulduktan sonra hiçbir şey olmadı ertesi gün bebek hareketinde azalma oldu düzeldi sonra . İkiz gebe olsam gözüm kapalı hiiiç düşünmeden yaptırırdım canım Tedbir senden Takdir Allahtan 🥰
Gulcin2934 @ Bho banada 4 doz verdi 24 saat araylaydı sanırım 28 ve 29. haftada olabilirsin dedi. Aslında mantıklı solunum sıkıntısı oluyor erken Doğumda ama bilemedim merak ettim etkileri nedir
Bho Gulcin2934 baktığım sadece iki türlü iğne varmış içeriği yani biri betaserc mi ne öyle bir şey di onun zararı yokmuş diğer iğnenin içinde ki bir madde nörolojik olarak zarar veriyormuş bebeğe onu araştırın bir
Bho Gulcin2934 aynen bende onu vuruldum canım , sen araştır yinede 🥰sağlıkla kucağına alırsın inşallah