elifzeynebinannesi
Doktorumu 36. haftada degistirmistim, ayni hastanede baska bir doktora gidiyordum ve sonunda memnundum. Bugun itibariyle haftam doldu ve kontrole gittik, acilma yokmus..Bugun doktorum: "Yarin dogurursan buradayim, ama carsamba gunu İstanbula seminere gidiyorum, pazartesi gelecegim." dedi, benim yerime Suna Hanim bakacak dedi.. Suna Hanim da benim ilk gittigim doktor..Ben de Suna Hanima ayip olmaz mi, ilk ona gidiyordum fakat tavsiye uzerine sizden devam ettim dedim.. Sorun olmaz biz ikimizin hastalarini sahipleniyoruz, zaten dogum aninda biz hastanin yuzunu bile gorecek halde olmuyoruz, ayrica Suna Hanim da alaninda cok iyi bir doktordur, dedi.. (Ama benim icim hic rahat degil, dogumum Suna Hanima denk gelirse onu birakip diger doktoru sectigim icin ilgilenmeden beni direk sezeryana alir diye korkuyorum.. ) Sonra da doktorum, alttan muayene yapti, simdiye kadar 2 sefer alttan muayene yapmislardi hic acimamisti, bu sefer baya derine sokarak muayene yapti, karnim agriyacak kadar acidi, az birazda kanamam oldu.. "Kanaman onemli degil, alttan muayene oldugu icin kanadi, kanaman artarsa gelirsin " dedi.. Alttan muayeneden sonra karnim halen adet sancisi gibi agriyor yalniz kanamam yok.. "İstersen seminere gitmeden yarin suni sanciyla dogumu baslatmaya calisirim ama ben suni sanci taraftari degilim, suni sanci cocugun kalp atisini zayiflatabiliyor,bu durumdada hemen sezeryana almak zorunda kalabiliyoruz, bence bekleyelim" dedi.. Ben de "Yarin epudiral olsam, suni sanci verseniz .."dedim, "O zaman sanci cekmezsin ama sezeryana yinede dönebilir" dedi.. Ben de ikinci cocuk istiyorum araya fazla zaman koymadan, yasim ilerliyor cunku, suan 32 yasindayim..Doktorum "Sezeryan olursan 2. cocuk icin en az 2 yil beklemen lazim" dedi.. Diger doktor Suna Hanima dogumum denk gelirse ilgilenmeden sezeryana almasindan korkuyor ve guvenmiyorum, son dakka guvenecegim doktorda bulamam, normal dogum taraftari diye devlete gideyim diyorum orda da rasgele doktor gelecek, dikis atilirken bile uyusturmuyorlarmis, acimazlar diye korkuyorum, sinirlerim bozuldu agliyorum hala.. Bi doktor hastasini birakip 5 gunluk seminere gider mi, o döneseye ben 40+7 olacagim, onu bulasiya kadar 2 doktor degistirmistim ben, bilseydim baska doktora giderdim, simdi ben napicam..:'(((((
elifzeynebinannesi
Selufkaa sanada gecmis olsun canim, aynen benimde kafam cok karisik, birde doktorumun yerine bakacak olan doktor onceden degistirmis oldugum doktor, bana ön yargiyla davranacak gibi geliyor, napsak bilmiyorumki, ozele gitmekle devlete gitmemiz arasinda bir fark kalmadi simdi, devlette de rasgele doktor bakiyor cunku, bu saatten sonra da kimse kabul etmez zaten ..:'(
elifzeynebinannesi
Burcumunannesi ama haftam dolduki, bisey olsa o doktorun yerine sadece bahsettigim Suna Hanim nobetci olarak bakiyormus, gittigim doktor bayan oldugu icinde cok rahattim normal dogum olacagi icin, ikisinden baskada bayan doktor yok hastanede, erkek olsada farketmeyebilirdi ama onceden bikac haftada olsa muayene olmus olsam birazdaha alisir icim rahat ederdi, gunum doldu artik, bugun son muayenemdi, ne zaman sanci olursa o zaman dogum icin gidecegim artik, onceden kontrol gerektirecek cok zamanim kalmadi..:'(