Ecbuliiii Evet kızlar sonunda doğurdum🙈 bütün doğum sancı postlarının, doğum hikayelerinin, nişan mı su mu postlarının altından da mezun oldum😂 her sabah uyandığımda yine doğuramadım, her Ağrı’da acaba doğum sancısı mı demekten de, her gelen akıntıyı su sanmaktan yada nişan sanmaktan da mezun oldumm🤣 gelelim hikayemeee; geçen hafta bugün sabah saat 9 civarı adet olmuş hissiyle uyandım hani ilk adet sabahı olur ya aynı o şekilde sonra umursamadım geri uyumaya çalıştım ama içim içimi yiyor acaba noldu diye çokta şey yapmıyorum bütün hamileliğim boyunca evhamla yaşadığım için Buda gol değildir diye düşünüyordum😂 dayanamadım lavaboya gittim bi baktım hafif kanlı sümüksü bi yapı gelmiş, hemen anneme doktoruma ebeme attım hepsi nişan büyük ihtimalle ama yine de kontrol et tekrar görüşelim dedi. Gittim geri yattım ama uyuyamıyorum heyecandan bide hiç beklemediğim anda geldi Perşembe günü de sezeryan günü vermişti doktor iri bebek olduğu için ama hep normal istiyordum kızım gelmek bilmiyordu. Önceki gün de eşimle bütün evi temizlemiştik içimize doğar gibi ev temizdi ama tekrardan kalktım bi derledim topladım tamamen doğuma hazır hale getirdim. Annem de hastanedeydi işini bitirince anneme geçtik. Henüz çok ağrım olmadığı için ben perşembeyi bekleriz kesin falan diye düşünüyordum. Adet ağrısı gibi belimden girip kasıklarıma doğru yürüyordu ağrı ama çok tatlı ağrılardı. Saat 3 civarı biraz daha arttı ağırlarım bi hastaneye gidip bakalım dedik. Benim de iki hastane de doktorum vardı biri özelde yedek tuttuğum biri devlette. Devlet hastanesinde çok tanıdık olduğu için orda doğum yapmayı düşünüyordum ama ne olur ne olmaz diye özele de gidiyordum iyiki de gitmişim. devletin aciline gittik alttan muayene de 4 cm açılma nstdede düzenli sancılar çıktı yatış vermek istediler ama ben evde karşılamak istiyorum diyip imza attım ve çıktım. Eşim annem ben bize geldik gece doğar diye annem de bizimle geldi. Saat 8de beni sancılar kıvrandırmaya başladı derin nefeslerle karşıladım sancıları daha hafif oluyordu bu böyle devam ederse çok kolay olur doğumum falan diye düşünüyordum. 11 civarı o kadar şiddetlenmeye başladı ki dedim gelin acile tekrar gidelim. Bi gittik açılmam aynı duruyor ama bu sefer çıkış yapamadım yatış verdiler. Beni doğum salonuna çıkarttılar burdan sonrası tamamen faciaydı kızlar. Öyle bi ana denk gelmişim ki herkes doğum yapıyor içerde bağırışlar ağlamalar herkes tek kişilik odada ama kapılar açık hepsi çatala çıkmış deli gibi bağırıyor 7 kişi aynı anda doğumdaydı benim yatışım yapıldığında. Deliriyorum sandım bi ağlama geldi titremeyle beraber kendimi sakinleştirmeye çalıştım beni nst bağladılar ve orda unuttular annemgil terlik ve elbise getirmişler ama yarım saate yakın beni aradılar koca serviste kimse yatışım yapıldığını bilmiyor öyle bi hasta yok diyorlar. Daha çok çıldırdım. Bağırarak çağırdım hemşireyi dedim ben çıkış yapmak istiyorum. Özele gidicem. Çok çabadan sonra sonunda çıkışımı yaptılar direkt özele gittik. Ay özelin gözünü seveyim eğer fırsatınız varsa maddi olarak aman iki yerde aynı değil mi devlette doğurayım falan diye düşünmeyin ben gibi. Eğer ben devlette kalsaydım doğumdan sonra kesin psikiyatri polikliniğine yaparlardı yatışımı🤦🏻♀️ Neyse özele gittik eşim ben annem odamıza yarışımızı yaptık saat gece 4 tabii bu sırada hastaneden çıkarken açılmam 4cmdi özele gidene kadar 7 cm olmuş sabaha kalmaz doğar dediler beklemeye başladık. Ama bana bir sancılar giriyor anaaam anaaam nefesimi kesiyor sonra sakinleşiyor hiç bişey yokmuş gibi kuş oluyorum. Hala suyum patlamadı ama sürekli kanamam oluyor bu sürede. Saat 6 oldu ebe açılmama bakmaya geldi 9 cm ama iri bebekse bebek kanala inmemiş yada çok korktuysan yukarı geri çıkmıştır dedi sancın gelince ıkın dedi o sırada da alttan muayene ediyor ben bi ıkındım suyum şak diye patladı sıcacık akmaya başladı. Korktum önce ama daha iyi doğumu hızlandırır dedi ebe. Ben sancı çekiyorum ama artık ağrı geldikçe çıldırıyorum açıklık tam bebek kanalda olsa direkt doğurcam ama asla kanala inmiyor ve ben sürekli şiddetlenen sancılar çekiyorum. Sabah 8:30 a kadar sancı çektim tam açıklıkla sonunda doktorum geldi muayene etti ama bebek hala kanalda değildi🤦🏻♀️ Kanala insin diye her sancı da ıkındım tabii o zamana kadar yani bi 3 çocuk doğururdum o kadar ıkınmaya 😂 doktorum 12ye kadar bekleyelim inerse iner inmezse sezeryan dedi. Odaya geri geldim ama bazı kısımlarını sancıdan hatırlamıyorum kızlar o kadar perişan oldum hep annemle eşim anlatıyor bazı bölümleri 😱 odaya geldikten sonra bir buçuk saat dayanabilmişim ağrıya en sonunda çıldırdım sanmışlar herkese yalvarıyorum ama nolur bitirin bu işi sezeryan istiyorum ben diye o kadar perişanım. Doktor dayanamadığımı gördü hemen ameliyathaneyi aradı acil sezeryan hastayı indiriyoruz diye ben ameliyat masasında bile ağrı çekiyordum belden aşağı uyuşana kadar. Sonrasında iğneyi yaptıktan sonra bacaklarıma bi sıcaklık geldi bacaklarımı kaldırıp yatırdılar dokundular hissediyor musun diye hissediyordum söyledim sonrasını yarım yamalak hatırlıyorum bi doktorumun girişini birde üç kere uyanıp üçünde de soru sorup geri bayıldığımı o kadar kötüymüşüm ki sakinleştirici yapmışlar ben uyandıkça uyutmuşlar beni. Bebeğin kafası büyük o yüzden kanala inmedi dediler o kafama takılmış ilk uyandığımda bebeğin kafası büyük mü doğdu mu diye sordum kucağıma verdiler o sırada al bakalım bebeğini diye🙈 karnım hep erkek bebek karnı gibiydi aynı her gören erkek mi kesin erkek falan diye soruyordu ve işte benim şunum var ona da hep kız dediler meğer erkekmiş erkek doğdu diye korkuttular o aklıma takılmış ikinci uyandığımda cinsiyetini sordum herkes güldü😂🙈 bide ne alakaysa beni kim ameliyat ediyor diye sordum onu neden sordum hiç bilmiyorum 😂😂 velhasıl kelam kızımı ameliyat sırasında kucağıma verdiler ama ben suratını çok hatırlamıyorum geri bayılmışım çünkü o sırada. Ama sapsarı bi bebek olduğunu hatırlıyordum sadece. Sonra odaya çıkarttılar ilk günü çok hatırlamıyorum narkoz etkisinden. Yürüme aşamasına gelince de inanın abartıldığı kadar bişey yok biraz cızlıyor ayağa kalkınca basınç olduğu için onun harici bir adımdan sonrası zaten çok kolay. Bende baş dönmesi mide bulantısı vs bile olmadı. normal doğum evet sağlıklı kesinlikle sonuna kadar mücadele ettim normal olması için üç çocuk sancısı çektim resmen fazladan yine de doğmadı hayırlısı böyleymiş ama o ağrılardan sonra sezeryanın gözünü seveyim diyorum 😂 şimdi hiç kesilmemişim dikişim yokmuş gibi rahatım ağrım açım hiç yok. Arkadaşlar doğum gerçekten zor her iki türlüsü de ama rabbim o yolda yalnız bırakmıyor o yolda koymuyor kimseyi😊 Ha ayrıca bebeğim iri falan da değilmiş inanmayın o ultrasonlara bana 3650 gram ve iri bebek normal doğamaz diyip sezeryan günü vermişlerdi bebeğim 3040 gram doğdu ve kafasını bi görseniz elim kadar anca var🙈😻 22 ekim salı günü 3040 gram 49 cm bir kız bebeği doğurdum kısacası arkadaşlar🙈 darısı bekleyen herkesin başınaaa❤️ Biraz uzun oldu sıktıysam kusuruma bakmayın ama en büyük hayalim buraya doğum hikayeme yazmaktı🧚🏻♀️ HEPİNİZE BOL SABIR, HAYIRLI DOĞUMLAR DİLİYORUM. SAĞLIKLA BEBEĞİNİZİ KUCAĞINIZA ALIRSINIZ İNŞALLAH. RABBİM HEPİMİZİN EVLATLARINA UZUN ÖMÜRLER VERSİN❤️
shsn Ecbuliiii ay allah seniii. Okdr değişik bir hikayeydiki yer yrr ağladm yrr yer sesli kahkaha attm 😀😀😀 allah sağlıklı bir şekilde büyütmenizi nasip etsin canım maşşllah size ❤️🧿
Kivilipastaa Oyy zor bi Doğum olmuş kuzum ama rahata kavuşmussun çok şükür 🙏 şimdi o güzel minnakla huzurlu günler diliyorum 😌 saglıkla büyütün inşallah ☺️💐
Yagmuricenkiz Hayalini yerim😬 tebrik ederim. Bu kadar zor doruğumu böylesine eğlenceli anlattığın için ayrıca tebrikler
Ecbuliiii Yagmuricenkiz en güzel şey dünyaya geldi kötü hatırlamak asla olmaz diye düşündüm 🙈 bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim🧚🏻♀️😻
Ecbuliiii shsn ağlamanızı istemezdim ama güldürdüğüme sevindiiim😂❤️ Yaşarken bana hiç komik gelmiyordu ama şimdi dönüyorum bir hafta öncesine iyiki iki duyguyu da tatmış yaşamışım diyorum😂 çok teşekkür ederim canım allah razı olsun😻
shsn Ecbuliiii ben değil hormonlarm ağlıyor 😀😀elimde değil tüm doğum hikayelerini mutluluktan ağlıyarak okuyorm😀😀😀