Ozo34 Öncelikle merhaba☺️Çok zorluklar atlatmışsınız bu süreçleri geçiren biri olarak çok iyi anlıyorum sizi, gözünüz aydın inş hayırlısıyla tamamına erdirip sağlıkla kucağınıza da alırsınız. O badireleri atlatıp kese görüp kalp atışı duymak insana çok güzel duygular hissettiriyor. Sorunuza gelince benim doktorum rahşmde darlık, şekil bozukluğu, perde, yarım rahim vb durumlarda serklaj yapılmasının gerekli olduğunu söylemişti. Bana sorarsanız serklaj hayat kurtaran bir operasyon. Birçok anne bu sayede bebeklerini kucağına alıyor, her operasyon gibi tabiki riskleri var; kasılmadan önce, enfeksiyon riski daha fazladır serkljda, bunun da önlemleri var. Birçok serklajlı insan var, eğer riski faydasından fazla olsaydı kimse yaptırmak istemezdi 😉Yani eğer ben sizin yerinizde olsaydım serklajı yaptırırdım, yaptırma diyen doktorun söylediği şu açıdan mantıksız geldi bana yatmanız yeterliyse, serkaljdan sonra da yatmanız ve dikkat etmeniz gerekli.Yani her halükarda riskli ve yatarak bir gebelik geçireceksiniz, üstüne bir de serklajı yaptırırsanız dikişli olduğunuz için kafanız daha rahat edecek. Bence siz serklajınızı yaptırın, dinlenin, iş yapmayın daha iyi olur. Zor bir operasyon değil zaten. Serkaljla ilgili başka sormak istedikleriniz varsa onları da seve seve cevaplarım. 😉