Esesennn Canım doktor abartmış bence.36 haftadan sonra günlük 25gr gibi alıyor bu da ortalama 3500-3700 gibi doğurursun demektir şayet 40.haftada doğurursan ama doğumların çoğu 38. haftada oluyor yani korkma bebeğin ideal kilosunda.Benim en son 3500gr.dı geçen hafta.Yarın yine gideceğim tam 38. hafta olacak.
Bir de bebeğin kilosu kaç olursa olsun senin çatın önemli dedi doktorum.Mesela bazısının çatısı o kadar darmış ki 2800ü doğuramayan gördüm dedi.Benim çatı muayanem yapıldı.4Kilo bilo olsa rahatça doğurursun bebeğinin kafa çevresi çatınla uyumlu dedi.
Epidurale gelince arkadaşım sezeryan oldu canı tatlı bi arkadaşımdır ağrı eşiği düşüktür ama hissetmedim bile diyor.
Ellerini kafanı falan tutuyorlarmış oda demiş ki "siz böyle tutunca ben strese giriyorum çok mu acıyacak?" Tutanlar da demiş ki "hayır çok acımıyor ama çok acıdığına dair bi söylenti var o yüzden anneler buraya ön yargılı geliyor,dolayısıyla iğneyi hisseder hissetmez zıplıyor ya da kayıyor bu da sinirlere denk gelmesine sebep olabilir." Biliyorsundur sinirlere denk gelirse felç bırakma riski var.
Korkma hiç.Allahın izniyle o evreye bi gelelim inşallah gerisi olur gider.