yacem ahhh nerden başlasam ☺️ Şükür ki gülerek anlatıyorum.
16 yaşında evlendim biliyorum çok erken(buralara hiç girmeyelim) 6 ay hamile kalmadım hemen doktora gittik baktı bana bende sorun yok fakat eşimin spermi 5 bin çıktı.
Eşimin4 doktora götürdük (20 yaşındaydı) hemen varikosel ameliyatına aldılar sol taraftan oldu. Askere gitti ve 2 sene beklememiz söylendi klomen ilaç kullandı. Neyse gittik doktora dedi ki sadece mikro enjeksiyon yöntemi ile bebek olur dedi. Hemen Ege üniversitesine başvurduk. 2 ay sonra aldılar bizi başladık şükür eşim örnek verdi doktor dedi ki tüp bebeğe uygun tamam dedik. Hemen başladık ve beni sisli film var hgs mi ne ona aldılar ve sorun çıkmadı. Sonra bana iğneler başlandı gün aşırı takip ettiler 1 hafta da oldu yumurtalar,daha sonra eşim örnek verdi ve 6 tane embriyomuz oldu 1 tanesi transfer edildi ‘12 Ocak 2016’. ‘26 Ocak 2016’ 14 gün sonra pozitif. Şükür 6 buçuk haftalıkken kanamam oldu özel bi doktora gittim neyse korkuttu da korkuttu beni her gün Protestan proluton depot falan 15 haftalıkken bebeğimin su kesesi delinmiş ve düşük başladı. Neyse 2016 Kasım ayında dondurulmuş denedik tutmadı. Daha sonra ertesi yıl Mart ayında 2 embriyo transfer edildi yine tutmadı. Artık kalan embriyo da bitti. Bize dediler ki ‘PGT’ yapılacak embriyolara. Eşim bu arada Gonal f ve Ovitrelle vuruldu 1 sene. Bu yıl Nisan ayında Erol Tavmergen in hastası oldum. İğnelere başladık 18 yumurtam oldu eşimden sperm aldılar 13 embriyo oldu 10 tanesi 3. Gün embriyosu oldu. 1 buçuk ay ara verdik rahim dinlendi 10 embriyo Ankara’ya taramaya gitti ve şükür 6 sağlıklı embriyo geldi.(Eşimin Y kromozomu bozukmuş erkek bebek olursa eşim gibi olacakmış taramaya gitme sebebi bu) 27 Temmuz çift embriyo transfer ve pozitif ikisi de tutmuş. Fakat 7. Haftada bebeğimin kalbi atmış ve durmuş 9. Haftaya kadar 2 kırmızı kanama ve kahverengi lekelenme yaşadım şükür bitti. 11. Haftamızda serklaj olduk(ilk bebeğimi kaybetme sebebim rahim ağzı yetmezliği histeroskopi yapmışlardı orayı atladık). Şimdi Mert Kazandı hocamız var profesör onunla devam ediyoruz. 15+4 🙏🏻☺️
Gelelim ücretlere Ege Üni= 8 bin tl
Dondurulmuş = 3 bin tl
2. Dondurulmuş = 4,5 bin tl.
Tavmergen Tüp bebek için 9 bin tl
Tarama 19 bin tl
İğneler ilaçlar haplar 38 bini buldu. Sorun olursa yazabilirsin. Hangi şehirdesin mesela hangi doktora gitceksin ? Çok önemli bunlar