pembekizim Herkese selamlar 🤗 Benim hikayem İlk 3 ay düşük riski ile evde istirahat ile başladı artık her şey tam iyiye giderken bu sefer 21.haftada detaylı ultrason günü doktorumun servikal yetmezlikten şüphelenmesi üzerine kontrollerim sıklaştı ve 23. Haftada kasılmalarım başladı 24 mm oldu rahim ağzı 3 hafta evde istirahat sonrası kontrole gittiğimde 18 mm e inmişti yatış yaptık ertesi sabah 12 mm olunda acil serklaj a alındım 26. Haftada ve çok riskliydi çünkü çok kasılmalarım vardı ve haftam ileriydi doktorlar istişare ederek bu kararı verdiler ama çok umut yoktu ben tabi tamamen çökmüş durumdaydım yıllar sonra 2.tedaviyle gelen meleğimi kaybetme korkusu beni bitiriyordu doktor diksek de dikmesek de garanti veremeyiz diyordu kararsızdı ama en azından tedbir alalım dedik. 23. Haftadan bugüne kadar yani 3 ay evden kontrol dışında çıkmadım, wc dışında kalkmadım ve bu 3 ayın her günü en az 20 yi bulan bazen geçen kasılmalarım oluyordu, her gün ne olacak kaç kere kasılmam olacak korkusu ömrümden ömür gitti.Sonunda dün gece suyum geldi birden ve bebeğim makat geliş olduğu için apar topar 1 saat içinde epidural sezeryana alındım Allah’a şükür bebeğim iyi hamdolsun bugünleri gördük doktorlar 1 ay bile durmaz diye düşünürken biz 3 ay Allah’ın izniyle, yardımıyla direndik. Baya uzun oldu hanımlar Allah herkese yavrusunu sağlıkla kucağına almayı nasip etsin😊🤲🏻 Erken Doğum riski olanlar tevekkülü elden bırakmayın doktorlar ne derse desinler Rabbimin dediği olur doktorlar her zaman en kötüsüne hazırlıyorlar çok umutlanmayalım diye çok takılmayın yani içinizi ferah tutmaya çalışın en kadar zor olsa da sabırlı olmaya çalışın Allah bizimle 🌿