Anm arkadaslar yarn bana şeker testi falan yapılacak demişdi doktorum, bende burda yazılanları okudumda Aç karninamı gitmem lazm? doktorum birşey demedide nasıl yapmam lazm?? bu arada Almanyada oluyorum burda tok karnınamı oluyor yoksa🧐🙄🤭
TutkuYasin Orda nasil olur bilmem ama Burda ac karinla gidiyoruz. 3 kere kan aliyorlar. Ve gece 12 den itibaren bisey yiyip icmeden gitmiştim.
Anm TutkuYasin Ozlemr size doktorunuz demiştimi ac karnına gelin diye? bana bir shey demedilerde o yüzden🧐 bende ac gideyim o zaman ama men her 1, saat den 1 aciyorum hem agzim bosh durmuyo ki😂 nasl yapcam bilemedm😐
Ozlemr Obsesifk canım ben onu bilmiyordum yalnız ona hiç dikkat etmedim aç gittim sadece ama muhtemelen geceye kadar su içmiştim
Ozlemr Anm aç gitmek kesin mecburi. Çünkü önce açlık şekerinize bakıyorlar. Sonra şekerli su gibi şeyi içiyorsunuz.1 saat sonra tekrar kan alıyorlar ikisini kıyaslıyorlar.o yüzden muhakkak aç olmanız lazım. Ama diğer arkadaşın dediklerini bilmiyordum bende :/ akşam 9 dan sonra hiçbirşey yememek gerekirdi falan demiş ya hani. İstersen bi doktora bir yere danış.
Obsesifk Ozlemr devlet hastanesinde yaptırdım ben bu şekilde yaptılar yapıldı geçti ya yapacak bişey yok artık
Emili06 Şeker testi konusunda benimde kafam karışık ilk oğlumda yaptırmadım gayet sağlıklı şekerli suyu içmedim ama benimde hem açken hem tokken kanımı alıp öyle anladı doktor şeker var mı yok mu diye yine aynı şekildemi yaptırsam o şekerli suyumu içsemde yaptrsam bilemedim 🤷♀️
Ozlemr Emili06 ben şeker yüklemesinden 1 ay önce falan normal açlık tokluk şekerime baktırmaya gitmiştim. Onda açlık 90 tokluk 120 çıkmıştı. 50 gram şeker yüklemesi yapıldı onda açlık 76 tokluk 115 çıktı. Yani resmen normal halimden daha fazla çıkmadı şekerim. İnsanlar gözünde neden bu kadar korkunç görüyor şeker yüklemesini anlamış değilim. Normal birşey bence doktorlar da yaptırın yaptırın diyorlar. Yaptırmakta fayda var bence canım. Ya farkedilemen bir durum olursa o çok daha kötü. Ayrıca bazıları işte bayıldım ayıldım çok kötü oldum şeker yüklemesinden sonra falan diyor.ben gram etkilenmedim susadım sadede biraz o kadar.
Eemeelll Doktorum bana 2 saatlik açlık yeterli demişti kepek ekmeğine tost ye şekersiz çay iç demişti bende öyle yaptım 2 saatlik açlıkla gittim zaten internetten araştırınca aç yada tok fark etmez yazıyor bu test için..