Bu hikayeyi yazmak bana da nasip oldu sonunda🙏 Cuma sabahı uyanıp lavaboya gittiğimde gördüğüm şeyle uykum açılıverdi. Gelen nişanımdı. Pembe ve kahverengimsi sümüksü bir kıvamdaydı. Hiç telaş yapmadan eşime dedim doğum yakın geliyor bizim oğlan😅 O akşam da kayınvalidemler gelicekti memleketten, dedim oğlum hemen gelme bekle babanneni😅 Zaten o gün kontrolümde vardı doktorum her nişanı gelen doğursaydı ohoo diyor açıklık falan da yok tabi sancı sıfır. Neyse akşam oldu 5 kayınvalidemler de geldi geceye doğru eve geçtik.
Gece birden belime ve kasıklarıma vuran sancıyla uyanıverdim. Ama öyle böyle bi acı değil. 10 15 saniye falan sürüp geçiyor. Bekledim, dakika tuttum o esnada sıcak bir duşa girdim belime tuttum rahatlarım diye.
Baktım sancılar geçmiyor evde dakika tutmaya başladım 7 dk da bire düşmüştü doktoruma haber verdim hemen hastaneye dedi. Annemi aradım sancılarım başladı meryem ana otunu suya koy diye onu da burda öğrenmiştim vallahi galiba işe de yaradı. Hastaneye bir geldim ebe demez mi açıklık 5 cm. Dedim ne diyosunuz ebe hanım😅 bu kadarını beklemiyordum. Ama sonrası ah o gelen sancıları kelimelerle tarif etmek mümkün değil. Epidural verin bana diye bağırıyorum allahım ebe tekrar baktı açıklığın 8 cm ne epidurali doğuruyosun dedi. Doktorum geldi 10 dakika içinde kendimi çatalda buldum. Çok fazla gebelik eğitimine gittiğimden nefes ve ıkınma egzersizlerinide biliyodum aynen uyguladım. 2 3 ıkınmayla içimden bişey kaydı kucağımda buldum sıcacık, tarif etmesi kelimelerle anlatılması mümkün olmayan bir duyguydu bu. Gözyaşlarım sel olup gitti. Herkesi çağırdılar hemen yanıma babamız göbek bağını kesti🥰 Benimde sonrasında dikişlerim sürdü 15 dakika. 3 dikişim var hissetmedim onlarıda uyuşturdu doktorum. Şuan her işimi kendim görebiliyorum büyük rahatlık hiç doğum yapmamış gibiyim sanki. 38+6’ da doğurdum. Hamileliğimde 6 kilo aldım oğlumda 3 kilo 115 gr doğdu. Darısı sizin başınıza güzel anne adayları❤️ Sormak istedikleriniz olursa fırsat buldukça cevaplamaya çalışırım😊
@adm @NaimeYilmaz sabitler misiniz?