Melek36 Daha cuma sabahı yazmıştım forumda 40+2olduk ama hala bir belirti yok, boyle giderse doktorum 29 Ekim Salı günü alttan fitil ve suni sancı ile gerçekleştirecek doğumu diye. Veee bunu yazdığım gece saat 2.30da tuvalete gitmek için uyandığımda alt tarafta baskı hissi ile yataktan zor kalktım. Tuvalete oturduğumda da ılık adet sancısı gibi ağrının olduğunu fark ettim. Aynı zamanda sürekli kaka yapma isteğim geliyordu. O an anladım o gece doğum yapacağımı. Nitekim odaya geçip eşime hbr verdim. Duş aldım ve üzerimi giyinirken sancım artık çok artmıştı. Hemen doktorumu arayıp apar topar hastaneye geçtik. Ama giderken yolda sancılarım daha da sıklaştı. Çok hızlı ilerledi. Zaten sancım başladıktan 1 saat sonra hastanedeydim ve ebe açıklığımın 4 cm olduğunu çok iyi bir zamanda geldiğimi söyledi. O arada odaya geçtim ama sık sık arka arkaya sancılar vuruyor. Ben kıvranıyorum. Ebe sürekli alttan muayene yapıyor çünkü açılan çok hızlı oluyor dedi. 1 saat sonra açılmam 5/6santimlere ulaştı. Doktorumu aradılar o geldi beni doğum odasına aldılar. Ben artık sancının şiddetinden kıvranıyorum. Doktorum suyumu patlattı. Sancılar daha da sıklaştı. Zaten buraya kadar çok iyiydi birkaç saatte açıklığım gerçekleşti fakat ıkınma aşamasında zorlandım. Doktorumun amacı beni dikişsiz doğurtmaktı. Ikın dedikçe hiç bağırmadan ıkındığımı sanarak nefesimi tutuyormuşum ben ıkınıyorum sanıyorum. Doktorum anlatıyor hadi böyle olmaz kaka yapar gibi diyor ben yine aynı. Normalde 5 dakika sürecek olan ıkınma aşamasında çok zorlandım. Neredeyse yarım saatten fazla ıkınarak bebeği çıkarmaya çalıştım. En son ucuna geldi bebeğim. Doktorum hadi diyor saçlarına dokunuyorum son kez ıkınsan çıkacak ama çok yorulduğumdan mı bilmiyorum ondan sonrasında ıkınamadım nefesimi tuttum sadece doktorum da tmm ıkınma kendini parçalayacaksın dedi ve kesik attı mecburen. Ama 3 dikişim oldu.Gece 2.30da başlayan sancılarımla 25 Ekim sabahı saat 6.30da oğlum Uygar dünyaya geldi. Çok rahatım bugun ayakta geziyorum. Oturup kalkıyorum. Yorgunluk ve uykusuzluk dışında hiçbir sorunum yok. Umarım bekleyen herkese rabbim böyle kısa sürede gerçekleşen daha da kolay doğum nasip eder.