Esra4646 Iyi günler hanımlar ikili test yaptırmak önemli değilmi onu öğrenmek istiyorum yani 11ve 14 hafta arası yapılması lazım benim bu hafta günüm biti iki test için yaptiramadim o yüzden bebeğim için endişe duyuyorum yardımcı olur musunuz ?🤔
umare Esra4646 Niye endise duyuyorsun ki Bu test sadece down sendormlu olma ihtimalini olcer diyelim ki oyle kiyacak misin bebegine ? Verilene razi olacaksan yaptirma ama ihtimal dai olsa bebehin down derlerse aldircaksan yaptir bu kadar buyutme yani kisacasi bu test bebekten vazgecmen icin ihtimalleri sunuyorsa yaptir
Kubraseyit00 Esra4646 ilk cocugumda yalniz 3 lu yaptirdim ikili yaptırmadım suan 4 yaşında. Suan gebeyim hem ikili hem uclu yaptirdim ama inanmiyorum sadece dr um istedi diye yaptırdım. Sadece risk gösterir. Cok da onemli bisey degl hatta onemsiz
Emin_e Esra4646 buikili uclu test ve seker yuklemesini neden bu kadar abarttiklarini anlamıyorum, sadece doktor tedbir amacli yapiyor kesinligi de yok kendi de soyluyor yaparken zaten. yani riskli cikip saglikli dogan veya tam tersi olan pek cok ornek var. Ama yapilinca kendinizi ufaktan hazirlamis olursunuz veya cozum yollari varsa arasiniz bu kadar kolay aslında
Yenianne65 Esra4646 önemli ama kesin sonuç alamazsınız o yüzden ben yaptırmadım hem gereksiz stres hemde Allah korusun bebeğiniz de Birsey çıksa aldıracak mısınız ben yaptırmaya gerek duymadım % 100 bi sonuç verseydi yapardım ama yok kesin bir sonuç değil
Esra4646 umare ben hastaneye gidemedim eşimin işinden dolayı tanımadığım bi şehirde olduğum için tek gidemedim ben sonuçtan korkmuyorum Allahım bana ne verirse kabulüm sadece yaptiramadim yani çok gerekli diye fikir almak istedim Allahım ne verirse ben bebegimden vazgeçmem arkadaşım yanlış anlamışsın sen
Loresima3 umare ne salladınız öyle? Sadece down sendromunu ölçermiş. Benim evladımın organlarının eksikliği 2'li testte belli olmuştu. İnsanları saçma sapan yönlendirmeyin
Canannncan umare insanlar sadece down sendromluysa aldıralım diye yapmıyorlar bu testi. İki seçenek yok yani aldıracaksan yaptır aldırmayacaksan yaptırma diye. Çok şükür inançlı bi insanım asla aldırmazdım ama yaptırdım. Kişiye göre değişir ben varsa öyle bişey kendimi hazırlamak adına yaptırdım yoksa 9 ay boyunca düşünecektim bebeğim sağlıklı mı değilmi diye.
Caglatpl umare ne saçma konuşmuşsunuz insanları yanlış yönlendirmeyin . Böyle insanlara Happy Momm yasaklanmalı ya !
Esra4646 Kubraseyit00 ya iste bende çok gereklimi önemli yaptırmak onun görüşünü almak istedim ben doktoruma sordum bana ben size yaptırın yada yaptırmayın diyemem dedi yaptırın diye ısrar edemem dedi sizin kararınız dedi bana yani yaptır yaptır demedi doktorum sadece ikili testle ilgili iki sayfalık yazı çıktısı verdi ona göre karar verin dedi
Hllcml Ben hiçbirini yaptırmadım hamileligim zehir olsun istemedim Allah korusun kötü sonuç çıksa bile asla ama asla bebeğime kıymayı aklımın ucundan geçirmezdim ve doğru sonuç verme olasılığı yüzde ellinin altında Rabbim bebeklerimizi korusun inşallah
online_mom Emin_e şeker yüklemesinin ikili veya üçlü testle alakası yok canım.ikili test bebeğin için risk taşımaz ama şeker yüklemesi taşır 🙏👍
Esra4646 Yenianne65 yaptirsamda yaptirmasamda fark etmiyo o zaman yani Allarımın takdiri ne verirse kabulüm
Kubraseyit00 Esra4646 cok takilma sadece risk gösteren bir kagit cok takiyorsan 3 lu ve 4 luyu yaptır zaten dortlu en kesin
Mihranyesim Bende gecen hafta yaptirdim bugün sonuclar temiz cikti cok şükür doktorunuz istiyorsa yaptirin bence
Esra4646 Mihranyesim ya benim doktorum bi şey demedi yani sizin kararınız dedi ben yaptırın yada yaptırmayın diyemem dedi ikili test ne olduğuyla ilgili cıktı verdi buna göre karar verin dedi benim doktorum
Emin_e online_mom farkli testler biliyorum ama seker yüklemesi yapilmasibgerek duyuldugunda da mutlaka bebegin veya annenin sagligi icin isteniyor sonucta
Poncikveannesi Doktor istedi diye 2 li test yaptırdım yaşım 38 herşey normal değerlerde ama yaştan risk çıktı doktor dedi ki 35 den sonra tüm hamilelerde bu risk çıkar eğer istiyosanız amniyosentez ve ismini diyemiyorum işte şu yurt dışında olan var ya o testten yaptırabilirsin ama sonuç senin için değişmeyecekse yaptırma dedi değişmeyecek yaptırmak istemiyorum dedim o zaman normal gebelik takibine devam et dedi okey dedim şimdi içimden diyorum ki 2 liyi de yaptırmasaydım niye yaptırdım ki ...yani sonuç sizin için değişmeyecekse yaptırmanın bi anlamı yok aslında
masalsii Poncikveannesi benimde bir tanıdıgım 40 yaşındaydı risk oranı yüksek cıktı karnından sıvı aldılar oda aynı şekilde ve 4 aylık bebegini dogum yaparak aldırdı ... üzücü ama zor bi karar her ne olursa olsun bi can bence kıyılmamalıydı 🤷🏼♀️
online_mom Emin_e evet şeker yüklemesi bebeğin sağlığı için istenıyor.ikili test tercıh meselesi tabi ama aynı şeyler kesinlikle değil.bence şeker yüklemesi gercekten abartılıcak bişe.okuyup duyduklarımdan sonra 🙏🌸
tugce95 online_mom şeker yüklemesi icin karşımısn yani? bi arkadası eşime yaptırma onu eğer şeker hastalıgı yoksa yakınlarınızda cockta hasar bırakabiliyormus dedi bende bilemiyorum dha vaktimiz oldugu icin arastırma da yapamadım henüz 🤷🏼♀️
Yenianne65 Esra4646 aynen öyle tevekkül etmeyi bilmek lazım herşey Rabbimden hem tarama testlerinin sonuçları çok geç çıkıyor boşuna stres sıkıntı yapacağıma hiç yaptırmam daha iyi dedim
Esra4646 Kubraseyit00 Aynen ya teşekkür ederim dediginiz gibi diğer testleri yaptırırım takılırsam ama takmıyorum Allahım takdiri