BeybininAnasi Arkadaşlar merhaba. Temmuz ayının sonunda rutin kontrollerimi yaptırdım (2 aylık hamileyken) ve kan değerim 12 çıktı. Ancak akdeniz anemisi taşıyıcılığı da çıktı. Eşimi de kontrol ettirdik onda herhangi bir taşıyıcılık vs. olmadığı için tamam dendi. Zaten düşük de değildi. (Hemoglobin alt sınır 11.7) 3. Aya girerken yani tahlillerden 1 ay sonra doktorum folik asiti bıraktırıp kan ilacına başlattı. (Gyno ferro sanol) 4. aya girerken de ilaç bende epeyce yan etki yaptığı için Ferplex Fol’e geçtik. Bugünkü kan taramamda hemoglobin değerim 10.5’e düşmüştü. Sağlık ocağı doktoru tekrardan gyno ferro sanol’e geçmemi söyledi. Şimdiden böyle düşerse sezeryan ihtimali sıkıntılı olur dedi. Nolur nolmaz kendi doktorumu aradım ferplex fol’ü günde 2ye yükseltti. (Sabah akşam) Şu kan meselesinden inanılmaz tırsıyorum çünkü 0 - ve sizden kan ilaçlarını nasıl daha etkili hale getirebileğime, nasıl kan değerimi yükseltebileceğime dair tavsiyeler istiyorum 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
umare BeybininAnasi Benim 8.aya kadar ilac kullanmadim 12 den 10.2 ye dusmustu bu son ay sadece kullandim yani hep dogal seylerle idare ettim ama doguma yakin diye mecbur aldim ilaci ama zaten hamilelikte normal dusmesi
Linosko Doktor gerekli görürse serum verir kan yukselir merak etmeyin. Benim 10.5 olunca bile seviniyorum ☹️
BeybininAnasi Linosko Duygu19031903 Kızlar kıyamam size 😔 Allah hepimize ve bebelerimize bol bol kan versin. Her yediğimiz kan olsun inşallah 🙏🏻
BeybininAnasi umare kan grubuna göre beslenmeyi araştıracağım kesin. Valla bugün aldım hemen aktardan keçiboynuzu pekmezini. Şifa olur inşallah 😔
Duygu19031903 Benimkisi 9 canım. Doktor bunu koruyalım yeter dedi. Sabah aksam vageferon içiyorum ama hiç çoğalmıyor