Üyelik ve Forum Soruları
Soru: Neden üyelik oluşturamıyorum?
Cevap:
Kullanıcı adı ç, ı, ü, ğ, ö, ş, İ, Ğ, Ü, Ö, Ş, Ç ve kısa çizgiler harici karakter içermemelidir
Kullanıcı adı c, i, u, g, o, s, I, G, U, O, S, C, rakam ve kısa çizgiler içerebilir.
Kullanıcı adı İngilizce karakter, rakam ve kısa çizgiler içerebilir.
Örnek:
çıçeğım ❌ küçükoğlum ❌ nazlı.bebeğım❌
Cicegim ✅ kucukoglum ✅ nazli_bebegim✅
Şifreniz en az 8 karakterli olmalıdır.
Soru: Üyeliğimi başarılı bir şekilde oluşturdum fakat yorumcu olarak dahil olamıyorum. Neden?
Cevap: Mailinize gelen hesabınızı aktifleştirme linkine tıklamalısınız. Gelen kutunuzda bulamıyorsanız gereksiz/spam klasörlerini ziyaret etmelisiniz. Tüm işlemleri uygulamanıza rağmen tarafınıza mail gelmediğinden eminseniz biz@mutluanneleriz.com ‘a kullanıcı adınız ile beraber mail atarak onay talebinde bulunabilirsiniz. İşlem sırasına göre talebiniz gerçekleştirilecektir.
Soru: Şifremi unuttum! Nasıl değiştirebilirim?
Cevap: Öncelikle giriş kısmından şifremi unuttum bölümüne tıklayarak link istemeniz gerekmektedir. Gelen kutunuzu, spam/gereksiz klasörlerinizi kontrol etmenize rağmen tarafınıza mail gelmediğinden eminseniz biz@mutluanneleriz.com ‘a kullanıcı adınız ile beraber mail atarak şifre talebinde bulunabilirsiniz. İşlem sırasına göre talebiniz gerçekleştirilecektir.
Soru: Nasıl başlık oluşturabilirim? Başlığım ve etiketlerim neden değişiyor?
Cevap: Ana sayfada sağ üstte bulunan kalem simgesine tıklayarak başlık açabilirsiniz. Seçtiğiniz başlık içeriğini yansıtmalıdır. Aksi halde Forum yöneticileri tarafından değiştirilir. Böylece fikri olmayan annelerimiz bütün bir içeriği okumak zorunda kalmaz.
Etiket seçimi forum düzeni için oldukça önemlidir. Sadece Doğum Hikayesi okumak isteyen bir annemiz bu etiketi ‘Tüm Tartışmalar’ kısmından seçtiğinde, Doğum hikayeleri postlarını görmeli. Hastane ve doktor arayışındaki bir annemiz hastane ve doktor tavsiyesini seçtiğinde bulunduğu şehrin başlıklarını açıp okumalı. O nedenle hastane ve doktor tavsiyesi+Şehir etiketi ile kullanılmalıdır.
Not❗️ Yukarıda örnek olarak verdiğimiz konular her etiket için geçerlidir.
Not❗️ Başlık açmadan önce annelerimizin yorumlarını okumak için arama özelliğimizi de kullanabilirsiniz.
Soru: Post ve yorumlarımı neden değiştiremiyorum, silemiyorum?
Cevap: 10 dakika süre içerisinde post ve yorumlarınızı … (3 nokta) kısmına tıklayarak düzenleyebilir ya da silebilirsiniz.
Neden ben silemiyorum?
Açtığınız postların altına gelen her yorum veya sizin postların altına yaptığınız her yorum bir diğer üyemiz için bilgi kaynağıdır. Bu nedenle post ve yorumlar zaruri durumlar dışında silinemez, değiştirilemez.
Soru: Hesabımı nasıl silebilirim? Kullanıcı adımı nasıl değiştirebilirim? Bu işlemi neden bizler yapamıyoruz?
Cevap: Hesabınız zaruri durumlarda forum yöneticisi tarafından silinmektedir. Hesap silme işlemi adın ‘deleted’ olması ve foruma erişimin engellenmesiyle tamamlanır. Açmış olduğunuz tüm postlar, yazmış olduğunuz tüm yorumlar sistemde kalır. Kullanıcı adınızı biz@mutluanneleriz.com ‘a olan ve olmasını istediğiniz ad şeklinde bizlere iletirseniz işlem sırasına göre talebinizi gerçekleştiriyoruz.
Bu işlemi yararlı post/yorumların silinmemesi için sizler yapamıyorsunuz. Ayrıca üyelik adını sürekli değiştirme özelliği olsaydı işlenen suçları tespit etmemiz zorlaşırdı. Bunun bizim kontrolümüzde olması siz değerli annelerimiz için en doğru yöntemdir.
Soru: Aşağıya indikçe çift post sorunu yaşıyorum!
Cevap: Çift post sorununun nedeni sizler forumu gezerken sürekli yeni post açılması ve sürekli yorum yazılıyor olmasıdır. Çift post sorununu çok fazla yaşadığınız anlar forumun en yoğun kullanıldığı anlar olduğunu söyleyebiliriz.
Çözüm: Ana sayfada bulunan Yeniler kısmından forum keşfi yaparsanız ve sık sık sayfanızı yenilerseniz minimum bir şekilde bu sorunu yaşayacaksınız.
Soru: Yeni postları nasıl görüntüleyebilirim?
Cevap: Açılan ‘Yeniler’ , ‘Popüler‘ , ‘Eskiler’ , ‘En Son’ tartışmaları takip etmek için , postların en üstünde bulunan ‘En Son’ da sabit olan kısımdan değiştirebilirsiniz.
Soru: Bazı saatler foruma giremiyorum. Opps!/Error/Yüklenme hatası alıyorum. Neden?
Cevap: Bazı bildirim saatlerimizde herkes bildirime tıklayarak foruma giriş yaptığı için ufak bir yavaşlık sorunu yaşıyorsunuz. Ek olarak 00:00’da herkes bilgileri okumak için uygulamaya giriş yaptığından dolayı da bu yavaşlık yaşanmaktadır. Bu da Error/yüklenme/opps! hatası almanıza neden oluyor. Tahmini 5-10dk içerisinde sorunsuz kullanmaya devam edebilirsiniz.
Soru: Profilime fotoğraf nasıl yüklerim?
Cevap: Fotoğrafın boyutunda küçültme yapmanız gerekmektedir. Fotoğrafınızı seçtikten sonra alt kısımda bulunan Gerçek Boyut kısmından Küçük, Orta ya da Büyük seçerek profil fotoğrafınızı ekleyebilirsiniz.
Soru: Adımda [silindi] yazıyor bu ne demek?
Cevap: [silindi] yazması herhangi bir yorumunuzun silindiği anlamına gelmemektedir. Anlık bir yüklenme hatasıdır ve sayfayı yenileyince düzelecektir. Profilinize giriş yaparak [silindi] yazan yorumunuzun aslında silinmediğini görüntüleyebilirsiniz.
Soru: Nasıl fotoğraf eklerim?
Cevap: Tarayıcınıza Fotoğraf Yükleme yazarak herhangi bir siteden yükleme yapabilirsiniz. Fotoğrafın üzerine basılı tutarak linki kopyalayın ya da sonu .jpg .png ile biten linkleri kopyalayın.
Soru: Özel mesajlaşmayı nasıl başlatırım?
Cevap: 1.Adım: Özel görüşmek istediğiniz kişinin adına tıklayınız. 2.Adım: Sağ üstte 3 noktadan tartışma başlatınız. 3.Adım: İçerik ve başlık oluşturarak onaylayınız.
Özel tartışmaları açan kişiler görüntüleyebilir. Kural ihlali halinde yönetici müdahalesi gerçekleşecektir.
Moderasyon Soruları
Soru: Yorumlarım, postlarım neden siliniyor? Foruma erişimim neden kısıtlanıyor?
Cevap: Forum kurallarına aykırı durumla karşılaştığımızda post/yorum silme işlemi uyguluyoruz. Uyarı niteliğinde bu işlemimizin ardından devamı halinde foruma erişim engeli alıyorsunuz.
Soru: Kural ihlalini nasıl bildireceğim?
Cevap: İlgili yorumda bulunan … (3 nokta) kısmına tıklayarak bildirebilirsiniz. Yöneticilerimizin her bir yorumu ve postu takip etmesi imkansız. Sizler de bildirerek bizlere destek olabilirsiniz.
Soru:Reklamlar engellenebilir mi?
Cevap: Canımız annelerimiz, uygulamada belirli aralıklarla reklam gösterimi yapılmaktadır. Ücretsiz hizmet verdiğimiz için bu konuda anlayışlı olacağınıza eminiz. Sesli reklamlar bazen annelerimizi rahatsız edebiliyor, bunun için medya sesini kısmanız gerekmektedir.
Soru: Postları neye göre sabitliyorsunuz? Benim postumu neden sabitlemiyorsunuz?
Cevap: Sabitlenecek postlar forumun en üst yöneticisi tarafından belirlenmektedir. Bu postlar eğlence amaçlı açılmış olabilir, sağlıkla ilgili yararlı bilgilerin bulunduğu bir post olabilir, sohbet amaçlı olabilir, duyuru olabilir. Forumu bir TV gibi düşünmenizi rica ediyoruz. Forumun nabzına göre her şeyden biraz siz değerli annelerimizin forum ekranının en üstüne sabitliyoruz.
Not❗️ Son yoruma kadar görülmüş olan postlar sabitteki ekranınızdan kaybolur. Tekrar yorum geldiğinde üste taşınır.
Soru: Rahatsız olduğum postların altına yazdığım yorumlar siliyor! Yasaklanıyorum! Görmek istemediğim postlar için ne yapmalıyım?
Cevap: Annelerimiz, her şey hepimize hitap edemez. İlgimizi çekmeyen, karşı olduğumuz, duygularımızı zedeleyen başlıklarla, yorumlarla karşılaşmamız çok normal. Her birimizin eğitim seviyesi, kültür seviyesi, inançları farklı. Biz bu forumda bunların kullanılarak baskı yapılmasına, sesli bir azınlığın sessiz bir çoğunluğu susturmasına izin vermeyeceğiz! Bu sınırlar içerisinde fikrinizi özgürce beyan edebilirsiniz. Forumu erişim engeli almadan kullanabilirsiniz.
Post Takip Etme/Post Gizleme
Postun içerisinde sol üstte bulunan Takip Et kısmının yanında bulunan OK işareti ile postu takip edebilir ya da ana sayfanızda gizleyebilirsiniz.
Soru: Nasıl moderatör olurum?
Cevap: Biz@mutluanneleriz.com adresine yazarak iletişime geçebilirsiniz.
Soru: Forum’a nasıl reklam veririm?
Cevap: Kurumsal hesap, reklam ve iş birliği için başvuru: reklam@happydigital.co