Kubrai 3 defa mastit oldum bende,ikizlerim küvezde kaldığı zaman ve Allahım o acı sezeryandan daha zordu,mutlaka lahanayı araştır çok faydasını gördüm geçse bile arada mutlaka yap,antibiyotik vermişti doktor bana onuda kullandım,sağım yaparken göğüs aşağı doğru yerçekimine doğru masaj yaparak sağmaya çalış özellikle sertlik varsa açmaya çalış mutlaka canın acıcak ama hoopp diye göğüs açılınca felaket rahatlıcaksın,her sağımdan sonra elle sağım yap bide çünkü hiçbir makina bi bebek ve elimiz gibi kuvvetli değil,ben lahanayı her zaman soğuk koydum bazısı ılık koymuş,birde duşta gene yerçekimine doğru masaj yaparak göğüsü rahatlatmaya çalış uzun kal duşta iyice yumuşasın tam çıkarken soğuk su göğüsüne tut hemen çık ve sağım yap,süt kanalları hareketleniyor büzüşüyor daralıyor ve patt açılıyor,düzene girene kadar bebeğin çok emse bile devam et sağım yap at buzluğa göğsün rahatlasın sonra düzene sokarsın ama iltihap vs ilerleme olursa o sütün atılması gerekli aklında olsun bebek içmemeli,fazla ilerlerse bu durum cerrahi müdahale bile gerekli demişti doktorum kılpayı kurtuldum bunları yaparak,şimdi 8aylık oldular hala hem emziriyorum hem makinayla sağım yapıp veriyorum hemde elimle,Umarım kolayca atlatırsın,ilk 3 ay sonrasında göğüs terbiye olur ve düzenli emzirerek veya sağım yaparak düzene girersin moral çok önemli birde,çok uzun oldu ama faydasını görürsün umarım çok geçmiş olsun,sağlıkla büyüt bebeğini