Baybgirl Sanırım çevrenizdekiler abartmış. 9,5 yıl oldu zorunlu sezaryen oldum. Uyuşukluk geçer geçmez ayaklandım refakatçi yasaktı oğluma kendim baktım. Hiç sızlanmadım, çünkü anneliğin gereği bu. Ayrıca kirli kan falan kalmıyor, vajinal doğumda nasıl temizleniyorsa sezaryende de temizleniyor. Öyle çılgınlar gibi dikişler atılmıyor. Epidural ya da spinal anestezi olursa bebeğinizi görüyorsunuz doğan doğmaz. Sözüm ablankza falan değil ama bazı kafınlar öyle ya da böyle doğurmayı şımarıklık için kullanıyorlar. Ha sanırsın ki tek o doğurmuş. Anam kalkamamış, ayağa bebeğe bakamamış, süt gelmemiş vs vs. Bir tanıdığım sezaryen oldu kalkmadı of acıdı of şu of bu kocasına naz naz. Bebeği emzirmedi sonra dediki sütüm yok. Vajinal doğumda da dünyada tek dikiş atılan, sancı çeken kendiymiş gibi of of uf uf kadınlar var anlayamıyorum. Canınızdan can çıkıyor e bir zahmet katlanın. Sonuç olarak fizyolojiniz ve bebeğiniz nasıl doğurmanıza imkan veriyorsa o en güzel doğum. Her kadının hamileliği ve doğumu kendine özeldir. Sezaryen öcü değil 😁